Coronaviruset i Hviterussland:

- Vil være folk som fordømmer oss

Hviterusslands president mener han ikke hadde noe annet valg da han samlet tusenvis i militærparade for å markere seieren over Nazi-Tyskland 75 år etter.

HVITERUSSLAND: Holdt militærparade med tusenvis av tilskuere. Video: AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det vil være folk som fordømmer oss. Men hast ikke med å trekke konklusjoner, eller å fordømme oss arvinger av seierherrene, hviterusserne. Vi kunne rett og slett ikke gjøre det annerledes.

Det sa Hviterusslands president, Alexander Lukashenko, fra talerstolen foran tusenvis av oppmøtte i hovedstaden Minsk lørdag, ifølge Sky News.

Midt under den pågående coronapandemien hadde han samlet barn, veteraner og publikum til å overvære en storslått markering av Sovjetunionens seier over Nazi-Tyskland 75 år tidligere.

Anbefaler Vodka og badstue

Fredag 8. mai skulle 75-års markeringen for frigjøringsdagen egentlig ha vært en markert storslått feiring også her til lands.

Grunnet coronautbruddet ble imidlertid arrangementene stengt for publikum, og bare offisielle representanter var til stede med behørig avstand da kong Harald holdt sin tale og kransenedleggelse på Akershus festning fredag.

Liknende løsninger er gjort i de fleste andre land.

Men alle har altså ikke tatt hensyn til pandemien som herjer verden over. Stikk i strid med WHOs råd, ble tusenvis av veteraner, barn og publikum samlet til en storslått parade for å markere seieren over Nazi-Tyskland i Minsk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer