Vil være lokal sheriff

Oslos byrådsleder Erling Lae ønsker at Høyre skal jobbe for en splittelse av politiet.

SHERIFF: Oslos byrådsleder Erling Lae ønsker å bli lokal sheriff.
Foto Morten Holm / SCANPIX .
SHERIFF: Oslos byrådsleder Erling Lae ønsker å bli lokal sheriff. Foto Morten Holm / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Oslo Høyre foreslår at landsmøtet til Høyre skal gå inn for at det skal opprettes et kommunalt ordenspoliti i Norge, som skal få politimyndighet og jobbe for at storbyenes innbyggere skal få det politi de «krever og fortjener».

Høyres formann Erna Solberg har dissentert mot forslaget i Høyres programkomitee.

- I dag er det tegn til privatisering av politioppgavene, ikke minst gjennom utstrakt bruk av vekterselskaper. I Oslo har vi blitt presset til å leie inn vektere for å skremme bort narkolangere fra lokalmiljøet, sier byrådsleder i Oslo, Erling Lae (H), til Dagbladet.

- Dette har vært en suksess, men er et risikoprosjekt. Privatisering kan føre til at mennesker uten kontroll og rettigheter tar seg til rette. Dette forhindrer vi ved å innføre et bypoliti, fortsetter Lae.

Mye kritikkLae sier at politikerne i Oslo får mye kritikk for at ordinære politigaver ikke løses i hovedstaden. Den nye kommunale politietaten bør utstyres med ordinære uniformer, underlegges de ordinære politivedtektene og jobbe for å få kontroll over en utvikling vi ikke ønsker oss. Denne politienheten må også kunne jobbe hardere for at innbyggerne skal følge de kommunale politivedtektene, sier Lae.Han skal også holde et innlegg om sitt forslag om å splitte politiet på Høyres landsmøte, som starter i Oslo i dag. Erling Lae presiserer overfor Dagbladet at dette forslaget ikke er ment som en demonstrasjon mot at Oslo, og andre store byer, ikke har den politimakt som forventes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.