Vil være som Diana

LONDON (Dagbladet): Dronning Elizabeth ønsker å bli som prinsesse Diana. Nå vil hun ta seg tid til å snakke med folk, og hun vil bli flinkere til å finne populære temaer å støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helt siden den tragiske ulykken i Paris har dronningen lovet å komme nærmere sitt folk.

Det er en oppsiktsvekkende selvkritikk som kommer fra den britiske kongefamilien. Dronningens talsmann opplyser at dronning Elizabeth vil bruke mer tid på offisielle oppdrag, og hun og familien vil bruke tid på emner og veldedighet som er populære å støtte.

Windsor-familien innrømmet i ukene etter Dianas død at de var i utakt med folket, og familiens popularitet sank som en stein. Diana var folkeprinsessen, mens familien Windsor satt der i sine slott uten å vise et snev av sorg og medfølelse.

Uttalelsen fra slottet forleden kom helt uventet, og svært mange eksperter var i går kritiske til om dronningen, hennes mann og prins Charles i det hele tatt evner å fornye seg.

På pub

Dronningen og hennes rådgivere har endevendt de kongelige engasjementene de siste månedene, og har funnet ut at de ikke har vært nær nok folks hverdagsliv.

- Dette betyr at dronningen og hennes nære familie nå vil bli å se mer på puber og i handlegater. Dronningen vil også sette av mer tid, slik at hun kan komme mer i dialog med folket, sier talskvinnen fra Buckingham Palace. I tillegg har kongefamilien registrert at Dianas popularitet ble skapt gjennom et svært bevisst valg av temaer. Diana var ekspert i å engasjere seg i temaer som hadde stor støtte blant den ordinære brite.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer