Vil være som Diana

LONDON (Dagbladet): Dronning Elizabeth ønsker å bli som prinsesse Diana. Nå vil hun ta seg tid til å snakke med folk, og hun vil bli flinkere til å finne populære temaer å støtte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helt siden den tragiske ulykken i Paris har dronningen lovet å komme nærmere sitt folk.

Det er en oppsiktsvekkende selvkritikk som kommer fra den britiske kongefamilien. Dronningens talsmann opplyser at dronning Elizabeth vil bruke mer tid på offisielle oppdrag, og hun og familien vil bruke tid på emner og veldedighet som er populære å støtte.

Windsor-familien innrømmet i ukene etter Dianas død at de var i utakt med folket, og familiens popularitet sank som en stein.
Diana var folkeprinsessen, mens familien Windsor satt der i sine slott uten å vise et snev av sorg og medfølelse.

Uttalelsen fra slottet forleden kom helt uventet, og svært mange eksperter var i går kritiske til om dronningen, hennes mann og prins Charles i det hele tatt evner å fornye seg.

På pub

Dronningen og hennes rådgivere har endevendt de kongelige engasjementene de siste månedene, og har funnet ut at de ikke har vært nær nok folks hverdagsliv.

- Dette betyr at dronningen og hennes nære familie nå vil bli å se mer på puber og i handlegater. Dronningen vil også sette av mer tid, slik at hun kan komme mer i dialog med folket, sier talskvinnen fra Buckingham Palace.
I tillegg har kongefamilien registrert at Dianas popularitet ble skapt gjennom et svært bevisst valg av temaer. Diana var ekspert i å engasjere seg i temaer som hadde stor støtte blant den ordinære brite.

- Dronningen har lært av dette, og vil nå bestrebe seg på å engasjere seg i viktige temaer. Folk likte prinsessens uformelle stil, og dette kan være en vei å gå, sier talskvinnen fra slottet.

Prøver

Og dronning Elizabeth har gjort noen beskjedne forsøk på å være mer folkelig dette siste året. Hun har vært på pub for første gang, hun har invitert en popgruppe til å spille på slottet, og hun har deltatt i et løp på et hesteshow.

Men det blir liksom ikke det samme. Dronning Elizabeth kan aldri bli noen ny Diana. Til det er kongefamilien for konservativ, hennes klær er umoderne, og hun snakker et snobbete språk som den ordinære brite ikke er glad i.

Dessuten har dronningen prins Philip å slåss mot. Han vil ikke ha forandring, og han er absolutt ikke populær i Storbritannia. Ifølge en meningsmåling er han svært upopulær.