Coronavaksine:

Vil vaksinere ned til 12 år: - Det haster

I USA er det innleggelsesrekord blant barn, og det ropes varsku om mer alvorlig sykdom av deltavarianten. FHI har imidlertid liten tro på økning i innleggelser blant norske barn, men innrømmer noe usikkerhet.

TIL VURDERING: Onsdag besluttet regjeringen at også 16- og 17-åringene skal få tilbud om coronavaksine, og FHI jobber for tida med å vurdere om også barn ned til 12 år skal få tilbudet. Foto: Heiko Junge / NTB
TIL VURDERING: Onsdag besluttet regjeringen at også 16- og 17-åringene skal få tilbud om coronavaksine, og FHI jobber for tida med å vurdere om også barn ned til 12 år skal få tilbudet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka begynte tusenvis av norske barn og unge på skolen igjen, og det er gitt grønt lys over hele landet for en så normal skolehverdag som mulig.

- Risikoen for alvorlig sykdom er liten. Men den lille delen som blir alvorlig syke vil selvsagt utgjøre flere personer om veldig mange blir smittet, sier Bodil Håheim, lege og spesialist i barnesykdommer, til Dagbladet.

Onsdag ble det klart at regjeringen gir grønt lys for å vaksinere 16- og 17-åringene.

- Jeg er glad for at de nå har besluttet å vaksinere ned til 16 år, men synes det bør tilbys vaksine ned til 12 år. Vi ser i andre land at det er nødvendig, så hvorfor venter vi? Det haster. Ideelt sett burde de hatt vaksine før skolestart, om man vil unngå spredning av smitte på skolene, nå som skolene i praksis er uten smitteverntiltak.

Hun viser til at flere andre land har vurdert det nødvendig, og at amerikanske barneleger ønsker å vaksinere helt ned til fem år.

Svar til uka

FHI jobber med å vurdere om vaksinen skal tilbys til barn ned til 12 år, slik flere andre land har besluttet. Til Dagbladet opplyser FHI at vurderingen vil være klar førstkommende torsdag, 26. august. For barn under 12 år er det foreløpig ingen godkjente vaksiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.