Vil varetektsfengsle besetningsmedlemmer

Politiet vil varetektsfengsle kapteinen og flere av besetningsmedlemmene som hadde promille mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ønsker å varetektsfengsle kapteinen og to eller tre av besetningsmedlemmene som hadde promille da de skulle fly fra Flesland mandag morgen.

Politiadvokat Elisabeth Ryen i Hordaland politidistrikt hadde et møte med etterforskerne mandag morgen. Hun besluttet da å framstille fraktflyets kaptein, radiooperatøren og i hvert fall en av to flyteknikere for varetektsfengsling.

- Vi vurderer nå om vi skal framstille tre eller fire personer for varetektsfengsling. Fengslingsmøtet er satt til klokka 13.45, opplyser informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt til NTB.

Han sier det er en finjuridisk vurdering som vil avgjøre om også den fjerde personen blir siktet og framstilt for varetektsfengsling.

Totalt ble sju personer stanset i sikkerhetskontrollen på Bergen Lufthavn Flesland før de skulle fly et fraktfly til Aserbajdsjan. Flyet har et mannskap på 17 personer.

Hillestad opplyser videre at alle de sju ble stanset etter en utblåsingskontroll.

- Blodprøvene vil vise hvor høy promille de hadde. Grensen i luftfartsloven ligger på 0,2 prosent, sier han.

Posten Norge vurderer ifølge NRK nå om de skal bryte samarbeidet med flyselskapet der de ukrainske besetningsmedlemmene jobber.

(NTB)