Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil varetektsfengsle mordbrannsiktet (18)

Frykter han vil påvirke deltagerne på Sandnes-festen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi kommer til å fremstille han for varetektsfengsling i morgen. Vi kommer til å be om to uker i varetekt, sier politiadvokat Erik W. Rand i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

18-åringen ble siktet for mordbrann etter en rekkehusbrann på Austrått i Sandnes fredag kveld. Mannen var en av flere deltagere på en fest i et av husene. Politiet frykter han vil snakke med de andre festdeltagerne hvis han får gå fri.

- Det er på grunnlag av bevisforspillelse vi ønsker å holde ham fengslet. Vi frykter han vil påvirke de andre som deltok på festen og andre øyenvitners forklaringer, sier Rand.

Alvorlig sak

Det var mange vitner til brannen fredag kveld, men politiet håper å kunne gjennomføre avhør av samtlige innen varetektsperioden.

- Vi ber om to uker fordi siktede er veldig ung, og vi ønsker ikke at yngre mennesker skal sitte for lenge i varetekt. Samtidig er dette en alvorlig sak vi mener det er nødvendig i, sier politiadvokaten.

18-åringens forsvarer, Verna Rege Nilsen, sier han kommer til å motsette seg fenglingen.

- Han erkjenner ikke straffskyld og stiller seg helt uforstående til episoden, sier Nilsen til Dagbladet.no.

VIL FENGSLE SIKTET: Politiet ønsker å holde den mordbrannsiktede 18-åringen i to uker. De frykter han vil påvirke andres vitneavhør dersom han går fri de neste ukene. Foto: Jan Rune Berge
VIL FENGSLE SIKTET: Politiet ønsker å holde den mordbrannsiktede 18-åringen i to uker. De frykter han vil påvirke andres vitneavhør dersom han går fri de neste ukene. Foto: Jan Rune Berge Vis mer

- Katastrofalt for min klient

Hun sier mannen tar situasjonen veldig tung.

- Dette er katastrofalt for han og han er veldig nedbrutt. Det er en kjempebelastning både for han og hans pårørende. Han er jo knapt fylt 18 år, sier Nilsen.

Ingen ble skadd i den voldsomme brannen, men den førte til store materielle skader.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media