DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept på Varhaug natt til mandag 30. juli. Foto: Privat
DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept på Varhaug natt til mandag 30. juli. Foto: PrivatVis mer

Vil varetektsfengsle siktede i Varhaug-saken i to nye uker

Varetektsfengslingen går ut i morgen.

Politiet i Sør Vest melder at siktede i Varhaug-saken i Bergen tingrett vil bli begjært fengslet i to nye uker uten restriksjoner.

17-åringen, som er siktet for å ha drept Sunniva Ødegård (13), har erkjent drapet på 13-åringen. I avhør skal han ha forklart at hun var et tilfeldig offer.

- Varetektsfengslingen går ut i morgen, og siktede har samtykket til at rettsmøtet går som såkalt kontorforretning, sier påtaleansvarlig Marte Engesli Lysaker.

Endret forklaring

Det er ikke satt av noen dato for nye avhør av siktede.

- Han vil bli avhørt i løpet av september, sier Lysaker.

Denne uken vil det bli gjennomført gjennomlesning av hans tidligere avhør.

Siktede har gjennom tidligere avhør, som har foregått i Bergen, endret sin forklaring.

«TÅRER OG KLUMP I HALSEN»: Sogneprest i Varhaug kikre, Gaute Ørgreid Rasmussen, forteller at det var mange tårer da det i kveld ble holdt åpen kirke etter at Sunniva Ødegård (13) ble funnet død natt til mandag. Reporter: Nicolai Eriksen / Video: Frank Karlsen Vis mer

- Siktede forklarte først at han kom tilfeldig over avdøde, men ellers ikke hadde noe med det å gjøre, sier Lars Ole Berge, politiinspektør i Sør-Vest politidistrikt, på en pressekonferanse på politihuset i Stavanger 9. august.

Funnet død i nærheten av hjemmet

Ødegård var på vei hjem fra en kamerat da hun forsvant om kvelden søndag 29. juli. Faren iverksatte en leteaksjon da hun ikke hadde kommet hjem klokka 23.

Litt over klokka 03 ble jenta funnet død, bare et par steinkast fra hjemmet. Etter en foreløpig obduksjonsrapport slo politiet fast at hun var blitt drept.

17-åringen var innkalt som vitne i saken, men ble siktet om kvelden mandag 30. juli.

GLADGUTT: Venner av den siktede 17-åringen beskriver ham som en gladgutt og en person alle likte. Video: Nicolai Delebekk , Foto: Lars Eivind Bones Vis mer