Vil vente med gasskraft-rens

Gasskraftutbyggerne i AS Naturkraft er skuffet over Statoils beslutning om å stanse videre i investeringer i prosjektet, og ønsker å gå videre med sitt prosjekt. Rens av klimagassen CO2 kan vente til økonomien er moden for det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er klart vi er skuffet, men vi ønsker å gå videre med våre planer, sier Gro Mjellem, informasjonssjef i Natukraft.

Oppfatter dere Statoils beslutning som en mistillit til AS NAturkraft?

- Nei, det gjør vi ikke. Vi oppfatter det som et ønske fra Statoil om å se nærmere Hydro sitt forslag, sier Mjellem som først ble orientert om Statoils beslutning mandag kveld. Hun tør ikke si noe om hvorvidt Naturkraft vil få ansvaret for å bygge ut gasskraftverk etter Hydros modell. Mjellem håper derimot at Naturkraft får gå videre med sine gamle planer:

- Vi mener fortsatt at vi har et veldig godt prosjekt, og at det rent strategisk og miljømessig burde det være bedre å foreta utbyggingen i to trinn, med et kraftverk av kjent teknologi. Renseanlegget bør bygges i etterkant, når teknologien og økonomien er moden for det, sier Mjellem.

Lars Haltbrekken i Fellesaksjonen mot gasskraftverk avviser Mjellems optimisme. Naturkrafts planer ble gravlagt med Hydros utspill mener han.

- Jagland bør takke oss

Haltbrekken mener videre at tidligere statsminister Thorbjørn Jagland bør være takknemlig for motstanden han møtte mot gasskraftverk i fjor.

- Hvis vi ikke hadde fått den utsettelsen vi fikk i fjor vår, som skyldtes den sterke mobiliseringen fra miljøsiden, hadde Thorbjørn Jagland vært ansvarlig for utbyggingen av to gammeldagse og forurensende gasskraftverk som snart ville stått ferdig.