lederegenskaper:  - Den nye PST-sjefen må ha lederegenskaper og ledererfaring, og samtidig må vår nye sjef kunne kommunisere med samfunnet, det er vår tillit helt avhengig av sier Lasse Roen tillitsmann i PST..
Foto:Mimsy Møller / Dagsavisen / Samfoto
lederegenskaper: - Den nye PST-sjefen må ha lederegenskaper og ledererfaring, og samtidig må vår nye sjef kunne kommunisere med samfunnet, det er vår tillit helt avhengig av sier Lasse Roen tillitsmann i PST.. Foto:Mimsy Møller / Dagsavisen / SamfotoVis mer

Vil vente med ny PST-sjef

Janne Kristiansen måtte slutte da tabbe-kvoten var brukt opp. Nå vil de ansatte vente med å ansette ny PST-sjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få - om noen - offentlige etater har brukt så mange sjefer på kort tid som PST, eller bare vært uheldige med hvem den til en hver sittende justisminister har ansatt som ny PST-sjef.

Fra 1947 og fram til 1990 var det bare tre personer styrte daværende Politiets overvåkningstjeneste. Siden 1990 har sju personer hatt jobben, noe som ikke akkurat vitner om langsiktig kontinuitet.

Nå må justisminister Grete Faremo på jakt etter en ny mann eller kvinne til å leder sikkerhetspolitiet, etter at Janne Kristiansens tabbekvote var oppbrukt. Under en høring i Stortinget forrige onsdag fortalte Kristiansen om E-tjenestens aktiviteter i Pakistan. Samme natt var hennes karriere som PST-sjef over.
Vil vente
Lasse Roen, tillitsmann for medlemmene i Politiets Fellesforbund i PST, ønsker at justisminister Grete Faremo avventer før hun ansetter ny PST-sjef.

 - I august kommer konklusjonen til 22. juli-kommisjonen,  vi har to interne evalueringer i PST som blir ferdigstilt i februar og departementet skal oppnevne en ekstern granskning til å vurdere Politiets sikkerhetstjeneste som skal bli ferdig i løpet av året, sier Roen.

- Vi kan ikke utelukke at disse evalueringene av tjenesten kan komme med forslag og konklusjoner som vil legge rammer for en ny PST-sjef og hele PST, sier Lasse Roen.
 
- Etter vår oppfatning er det ingen grunn til å stresse for å få ansatt en ny PST-sjef. Justis og beredskapsdepartementet bør bruke den tid som er nødvendig for å finne en kandidat med den rette kombinasjonen av personlige egenskaper og kompetanse. En grundig og ryddig prosess vil forhåpentligvis sikre dette, sier Lasse Roen.

- Trenger rammer
Tillitsmannen i PST legger stor vekt på PSTs juridiske og økonomiske rammer. Og at disse rammene den hemmelige tjenesten får, står i forhold til samfunnets forventninger.

- Politikerne må gjøre det klart hva samfunnet forventer av PST. Politikerne vil få bedre forutsetninger til hvilke rammer PST trenger, etter at de har fått konklusjonen til 22. juli-kommisjonen og resultatene av de eksterne og interne granskningen av PST, sier Lasse Roen.

- Hvilke kvaliteter bør en PST-sjef ha?

- Vi mener at erfaring fra vår sektor bør veie tungt. Det bør ikke være krav om at sjef PST har juridisk embetseksamen. Det er langt viktigere at den nye PST-sjefen har lederegenskaper og ledererfaring. Samtidig må vår nye sjef kunne kommunisere med samfunnet, det er vår tillit helt avhengig av sier Lasse Roen.

Tillitsmannen i Politiets sikkerhetstjeneste legger ikke skjul på at han er spent på konklusjonen til 22. juli-kommisjonen, den interne og den eksterne granskingen og hvilke følger dette vil få for PST.