Vil verne kollektivfeltene mot lastebiler

Transportbransjen går imot ønsket til Norsk Lastebileier-Forbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tre store organisasjoner i transportbransjen går inn for å verne kollektivfeltene mot lastebiler. Dermed går de imot ønsket til Norsk Lastebileier-Forbund (NLF).

Transportbedriftenes Landsforening (TL), Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og Yrkestrafikkforbundet (YTF) har i et felles brev til Samferdselsdepartementet og Vegdirektoratet argumentert for at kollektivfeltene må forbeholdes kollektivtrafikk med buss og taxi.

TL er en bransje- og arbeidsgiverforening med mer enn 150 medlemmer. NTF og YTF er fagorganisasjoner som til sammen organiserer mer enn 30.000 ansatte innen transportbransjen.

«Organisasjonene ser ingen grunn til å gi lastebilene tilgang til kollektiv- og sambruksfelt. Vår vurdering er at dette vil redusere kollektivtrafikkens framkommelighet i byene og på innfartsårene», heter det i brevet med overskriften «Vern av kollektivfeltet».

Bakgrunnen er at NLF i desember oppfordret Samferdselsdepartementet til å utrede hva som er mest effektiv bruk av kollektivfelt. Departementet ga Vegdirektoratet i oppdrag å vurdere om kollektivfeltene skal ha slik status bare visse tider av døgnet - og om lastebiler skal få kjøre i kollektivfeltene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer