Vil verne kollektivfeltene mot lastebiler

Transportbransjen går imot ønsket til Norsk Lastebileier-Forbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre store organisasjoner i transportbransjen går inn for å verne kollektivfeltene mot lastebiler. Dermed går de imot ønsket til Norsk Lastebileier-Forbund (NLF).

Transportbedriftenes Landsforening (TL), Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og Yrkestrafikkforbundet (YTF) har i et felles brev til Samferdselsdepartementet og Vegdirektoratet argumentert for at kollektivfeltene må forbeholdes kollektivtrafikk med buss og taxi.

TL er en bransje- og arbeidsgiverforening med mer enn 150 medlemmer. NTF og YTF er fagorganisasjoner som til sammen organiserer mer enn 30.000 ansatte innen transportbransjen.

«Organisasjonene ser ingen grunn til å gi lastebilene tilgang til kollektiv- og sambruksfelt. Vår vurdering er at dette vil redusere kollektivtrafikkens framkommelighet i byene og på innfartsårene», heter det i brevet med overskriften «Vern av kollektivfeltet».

Bakgrunnen er at NLF i desember oppfordret Samferdselsdepartementet til å utrede hva som er mest effektiv bruk av kollektivfelt. Departementet ga Vegdirektoratet i oppdrag å vurdere om kollektivfeltene skal ha slik status bare visse tider av døgnet - og om lastebiler skal få kjøre i kollektivfeltene.

(NTB)