- Vil vi ha etnisk norske jenteklasser med bare sju gutter i hver klasse?

Neste uke byr på skole-start for Oslo-elevene. Nytt år fører til stadig sterkere innvandringsskoler og segregering, mener lektor.

BEKYMRET:  Utviklingen i Oslo-skolen fører til elite- og fiaskoskoler, mener lektor og lærer ved Elvebakken skole, Liv Guneriussen. Hun mener det er bekymrende at det borgelige styret i Oslo tillater segregering mellom skolene. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet
BEKYMRET: Utviklingen i Oslo-skolen fører til elite- og fiaskoskoler, mener lektor og lærer ved Elvebakken skole, Liv Guneriussen. Hun mener det er bekymrende at det borgelige styret i Oslo tillater segregering mellom skolene. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Siden gjeninnføringen av fritt skolevalg i 2008 har de 23 videregående skolene i Oslo utviklet seg til å bli «A- og B-skoler. Dette fordi elevene konkurrerer med ungdomsskolekarakterer for å komme inn på de mest populære skolene, mener lektor og lærer på Elvebakken skole, Liv Guneriussen.

- Vil vi ha etnisk norske jenteklasser fra ressurssterke familier med bare sju gutter i hver klasse? Jo høyere snitt på den videregående skolen, jo flere jenter og færre elever med minoritetsbakgrunn, sier Guneriussen, som har skrevet en master om emnet, til Dagbladet.

Snittet som kreves for opptak på de meste populære skolene med studiespesialiserende retning i Oslo økter, og ved Oslo katedralskole var det 50,0 i år, mens det var 47,5 i fjor. Ved Elvebakken var nedre poenggrense 49,4 i år og 47,1 i fjor.

Lettest er det å komme inn på studiespesialiserende på Manglerud med 26,4.

- Dårligere integrering I en artikkel publisert i i den venstrepolitiske tenketanken «Manifest Tidsskrift» skriver Guneriussen at det karakterbaserte opptaket fører til en uheldig elevrangering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer