Vil videre etter Utøya

Søstrene Ingvild (17) og Frida (15) Leren Stensrud opplevde begge marerittet på Utøya.

VIL VIDERE: Pappa Ole Magnus Stensrud (f.v.), lillesøster Frida Leren Stensrud, mamma Kari Leren og Ingvild Leren Stensrud jobber med å legge Utøya-marerittet bak seg. - Jeg er imponert over hvor sterke Ingvild og Frida er. Jeg blir inspirert av dem, sier pappa Ole Magnus. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet
VIL VIDERE: Pappa Ole Magnus Stensrud (f.v.), lillesøster Frida Leren Stensrud, mamma Kari Leren og Ingvild Leren Stensrud jobber med å legge Utøya-marerittet bak seg. - Jeg er imponert over hvor sterke Ingvild og Frida er. Jeg blir inspirert av dem, sier pappa Ole Magnus. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRAGERØ (Dagbladet): I dag reiste begge AUFerne tilbake til Utøya for minnemarkering, ett år etter at terroren rammet Norge.

- Jeg gleder meg til arrangementet, men jeg kan ikke forestille meg hvordan det blir. Jeg tror folk vil reagere veldig forskjellig, sier Ingvild Leren Stensrud (17).

I idylliske Kragerø forteller familien om tida etter 22. juli i fjor, og hvordan de jobber med å legge marerittet bak seg. Om skolen, framtidsplanene og drømmene.

- Mot dødsstraff Frida vil bli menneskerettighetsadvokat og jobbe mot forskjellsbehandling av folk, og er engasjert i spørsmålet om dødsstraff. Før rettssaken mot Anders Behring Breivik var hun klar på at en sånn løsning var helt uaktuelt.

- Bare noen uker før Utøya snakket jeg med en venn om dødsstraff. Jeg mener ingen fortjener å dø, uansett. Nå føler jeg det enda sterkere. Det var så mange folk som døde på Utøya. Da merker man hvor ille død egentlig er, sier hun.

Storesøster Ingvild har alltid vært mot dødsstraff.

- Hvem gir staten rett til å ta livet av folk? Vi skal ha et trygt rettsvesen. De som er en fare for samfunnet skal ikke slippe ut, men alle skal dømmes rettferdig, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer