BLODIG:  Narkotikakrigen i Mexico har krevd flere tusen liv de siste årene, her fra et drap i Ciudad Juarez i 2009. Skolebarn i Texas skal nå vises videoer av hvordan kartellene opererer, for å forebygge rekruttering til kartellene. Foto: REUTERS/Alejandro Bringas
BLODIG: Narkotikakrigen i Mexico har krevd flere tusen liv de siste årene, her fra et drap i Ciudad Juarez i 2009. Skolebarn i Texas skal nå vises videoer av hvordan kartellene opererer, for å forebygge rekruttering til kartellene. Foto: REUTERS/Alejandro BringasVis mer

Vil vise 11-åringer video av narkodrap

USA kjemper en hard krig mot dopstrømmen inn til landet. Myndighetene hevder amerikanske tenåringer spiller en viktig rolle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Narkotika-krigen i Mexico tar nye liv hver dag. Mesteparten av stoffet skal til USA, og storebroren i nord har derfor engasjert seg kraftig i arbeidet med å stoppe de blodige narkobandene.

Det hele kalles i amerikansk presse for USAs tredje krig, men nå hevder myndighetene i delstaten Texas at mye av krigen kjempes mot landets egne ungdommer.

Bare i El Paso er 476 ungdommer blitt avslørt som narkotikakurérer i løpet av de siste ti årene, 302 av dem var amerikanske statsborgere. Det er en skremmende trend, advarer påtalemyndigheten i El Paso.

- Rekrutteres på skoler - De blir tilbudt dette når de er på skolen, og ser det som en god mulighet til å tjene penger, sier grensevakten David Zapp til Fox News.

Ifølge myndighetene i Texas får ungdommene flere hundre dollar for å frakte en sekk med marihuana over grensen. Pengene kommer rett fra kartellene som står bak flere tusen drap i hjemlandet.

- De sier til dem: Hør her, du er en ungdom, så du havner ikke i fengsel. Ingenting kommer til å skje med deg, sier Manny Marquez, visesherrif i El Paso.

Kan bli drept Men Marquez advarer mot det som kan skje i slike kretser.

- Alt kan skje, fra å få juling til å bli drept, sier han.

 DRAP:  Narkotikakartellene anklages for å stå bak en lang rekke drap, her fra begravelsen til en 14-årig gutt i Ciudad Juarez. Foto: Reuters.
DRAP: Narkotikakartellene anklages for å stå bak en lang rekke drap, her fra begravelsen til en 14-årig gutt i Ciudad Juarez. Foto: Reuters. Vis mer

Som et forebyggende element skal politiet nå på rundtur på skolene i grenseområdet.

Barn ned i elleveårsalderen skal blant annet få se videoer av hvordan kartellmedlemmer brenner kroppene til de som ikke klarte å levere narkotikaen til rett sted.

- Vi er veldig ærlige, sier Marquez.

 GRENSEN:  Hver dag strømmer narkotika over grensen til USA her ved Ciudad Juarez. En kvinne i englekostyme holder opp et skilt med påskriften "Leiemorder, jesus elsker deg, be om forlatelse". Foto: Reuters.
GRENSEN: Hver dag strømmer narkotika over grensen til USA her ved Ciudad Juarez. En kvinne i englekostyme holder opp et skilt med påskriften "Leiemorder, jesus elsker deg, be om forlatelse". Foto: Reuters. Vis mer