Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil vise 11-åringer video av narkodrap

USA kjemper en hard krig mot dopstrømmen inn til landet. Myndighetene hevder amerikanske tenåringer spiller en viktig rolle.

 BLODIG:  Narkotikakrigen i Mexico har krevd flere tusen liv de siste årene, her fra et drap i Ciudad Juarez i 2009. Skolebarn i Texas skal nå vises videoer av hvordan kartellene opererer, for å forebygge rekruttering til kartellene. Foto: REUTERS/Alejandro Bringas
BLODIG: Narkotikakrigen i Mexico har krevd flere tusen liv de siste årene, her fra et drap i Ciudad Juarez i 2009. Skolebarn i Texas skal nå vises videoer av hvordan kartellene opererer, for å forebygge rekruttering til kartellene. Foto: REUTERS/Alejandro Bringas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Narkotika-krigen i Mexico tar nye liv hver dag. Mesteparten av stoffet skal til USA, og storebroren i nord har derfor engasjert seg kraftig i arbeidet med å stoppe de blodige narkobandene.

Det hele kalles i amerikansk presse for USAs tredje krig, men nå hevder myndighetene i delstaten Texas at mye av krigen kjempes mot landets egne ungdommer.

Bare i El Paso er 476 ungdommer blitt avslørt som narkotikakurérer i løpet av de siste ti årene, 302 av dem var amerikanske statsborgere. Det er en skremmende trend, advarer påtalemyndigheten i El Paso.

- Rekrutteres på skoler - De blir tilbudt dette når de er på skolen, og ser det som en god mulighet til å tjene penger, sier grensevakten David Zapp til Fox News.

Ifølge myndighetene i Texas får ungdommene flere hundre dollar for å frakte en sekk med marihuana over grensen. Pengene kommer rett fra kartellene som står bak flere tusen drap i hjemlandet.

- De sier til dem: Hør her, du er en ungdom, så du havner ikke i fengsel. Ingenting kommer til å skje med deg, sier Manny Marquez, visesherrif i El Paso.

Kan bli drept Men Marquez advarer mot det som kan skje i slike kretser.

- Alt kan skje, fra å få juling til å bli drept, sier han.

 DRAP:  Narkotikakartellene anklages for å stå bak en lang rekke drap, her fra begravelsen til en 14-årig gutt i Ciudad Juarez. Foto: Reuters.
DRAP: Narkotikakartellene anklages for å stå bak en lang rekke drap, her fra begravelsen til en 14-årig gutt i Ciudad Juarez. Foto: Reuters. Vis mer

Som et forebyggende element skal politiet nå på rundtur på skolene i grenseområdet.

Barn ned i elleveårsalderen skal blant annet få se videoer av hvordan kartellmedlemmer brenner kroppene til de som ikke klarte å levere narkotikaen til rett sted.

- Vi er veldig ærlige, sier Marquez.

 GRENSEN:  Hver dag strømmer narkotika over grensen til USA her ved Ciudad Juarez. En kvinne i englekostyme holder opp et skilt med påskriften "Leiemorder, jesus elsker deg, be om forlatelse". Foto: Reuters.
GRENSEN: Hver dag strømmer narkotika over grensen til USA her ved Ciudad Juarez. En kvinne i englekostyme holder opp et skilt med påskriften "Leiemorder, jesus elsker deg, be om forlatelse". Foto: Reuters. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media