Vil vise fram Bill i ubalanse

NEW YORK (Dagbladet): Videoopptaket av en rasende Bill Clinton foran storjuryen til Ken Starr kan bli frigitt i slutten av uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Offentliggjøringen av videoopptaket vil trolig ydmyke presidenten ytterligere. Da aktoratet stilte nærgående spørsmål om seksuelle detaljer, skal presidenten ha blitt rasende og nektet å svare. Han måtte ta flere pauser for å kjøle seg ned under forhøret.

Han framstår som ubehersket og lettantennelig, og gir bilde av en mann i ubalanse.
Nå kjemper demokratene i Representantenes hus for at det bare er utskriftene fra vitneavhøret som skal frigis.

Høyst sannsynlig vil demokratene tape, og verdens mektigste mann må igjen tåle at buksene rives av ham for hele verden. Denne gangen er det levende bilder, og det er enda mer nærgående enn ord. Demokratene frykter at videoen skal snu den positive stemningen for Clinton i folket.

Motstanderne av frigivelsen minner om at Starrs rapport bare er den ene siden av saken, og at videoen fortsetter det partiske angrepet på presidenten.
I tillegg har en mer og mer smilende Paula Jones gitt beskjed om at detaljer i sextrakasseringssaken hennes skal frigis for allmenn lesning, og i serien ubehagelige nyheter for Clinton krever en senator at Clinton skal betale det Lewinsky-saken har kostet spesialanklager Starr. Prisen for åtte måneders etterforskning er på 4,4 millioner dollar. De over fire åra Starr har etterforsket Clinton har kostet over 40 millioner dollar. Kravet mot Clinton kommer fordi senatoren mener Clinton har trenert saken, og derfor påført unødvendige kostnader.