Russisk TV-propaganda:

- Vil vise hvor langt de kan gå

Ender det med atomkrig, er det vi som kommer til himmelen, sa journalist Margarita Simonjan på det russiske talkshowet «60 minutter» denne uka. I samme program annonserte de hvor mange sekunder det tar å bombe London, Paris og Berlin.

TRUER VESTEN: I en nylig sending på den russiske statseide TV-kanalen «Rossija 1» truet paneldeltakerne vesten med atomkrig. Video: Rossija 1 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fra dag til dag blir den russiske TV-retorikken stadig skarpere.

Fra å knapt nevne den «spesielle militæroperasjonen» i Ukraina ved krigens opptakt, snakker gjester og programledere på statlig russisk TV nå om en mulig tredje verdenskrig.

Utviklingen har skjedd parallellt med store tap og mislykkede operasjoner for russerne. Etter over to måneder med krig, er de fortsatt langt fra noe som likner kontroll over nabolandet.

Denne uka ble russiske TV-tittere, med den velkjente programlederen Olga Skabejeva i spissen, advart om hvor galt det hele kan gå:

- Alt dette kan ende i et atomangrep, sa journalist og redaktør Margarita Simonjan, som var en av gjestene på talkshowet «60 minutter».

Like etterpå etterpå tilføyer hun:

- Men vi kommer til himmelen.

Her kan du se klippet med de kontroversielle uttalelsene til Simonjan:

Hva betyr den stadig mer tilspissede retorikken til russerne? Og er det grunn til å frykte at propagandamaskineriet forbereder folket på en eskalering av krigen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer