Vil vise «live» selvmord

Et «alternativt» rockeband» fra Florida planlegger å la en person ta livet av seg på scenen under en konsert i oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selvmordet skal skje under en konsert industrirockbandet fra Florida skal holde i St. Petersburg 4. oktober, melder nyhetsbyrået Associated Press. Formålet skal være å rette fokus mot aktiv dødshjelp.

«Aktiv dødshjelp»

Bandets vokalist og frontfigur forklarer at han mottok en email fra et dødssykt fan av bandet, som ytret ønske om å få dø på deres scene. Til Rolling Stone Magazine sier vokalisten at han først var skeptisk, men at han forandret mening etter å ha gjort research og møtte vedkommende.

- Det jeg gjør kan være umoralsk, men er ikke ulovlig, sier han.

Den døendes identitet skal ikke avsløres før konsertdagen. Ifølge magasinet har de ennå ikke bestemt seg for hvordan selvmordet skal foregå.

I en pressemelding skriver den døende:

- Det er mitt gudegitte valg å ende livet. Jeg ville foretrekke å ha et legeassistert selvmord, men inntil loven endres, vil de med smerter som meg enten fortsette å lide, eller gjøre det selv.

Pr-stunt?

Dave Hundley, eier av konsertstedet, sier han er oppmerksom på planen, og at han nå vil ta rede på om det hele kun er et pr-stunt.

- Hvis jeg får følelsen av at dette virkelig skal skje, begynner jeg å bekymre meg, sier han.

Bandet skal være kjent for rare sceneopptredener, heriblant skal de ha hatt brytekamper i sjokoladesirup - og hakket verre - most rotter i en blender.

Politiet i St. Petersburg opplyser overfor AP at det er en straffbar handling å assistere ved selvmord. De vil nå hente inn mer informasjon før de beslutter om de skal foreta seg noe i sakens anledning.

Gjennomfører bandet det horrible stuntet og blir dømt, risikerer de inntil femten års fengsel.