- Vil vise verden at dette ikke er en grusom by

Hundrevis av Amstetten-innbyggere møttes på torget i en lysmarkering for Elisabeth og de andre ofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AMSTETTEN (Dagbladet.no): Det duskregnet og temperaturen hadde sunket til kjølige grader. Likevel møtte hundrevis av innbyggere i den lille byen Amstetten opp på torget for å tenne lys i kveld.

De møtte opp for å markere den grusomme saken som har satt Amstetten i verdens søkelys de siste dagene.

Josef Fritzls (73) innrømmelser om at han har holdt datteren Elisabeth (42) og deres unger fanget i en skrekk-kjeller i 24 år, ryster hele verden.

I dag hadde befolkningen ett budskap å melde:

- For meg symboliserer denne lysmarkeringen håp og solidaritet for den berørte familien. Jeg bor her og det er trist at Amstetten skal oppfattes som et dårlig sted. Det er ikke sant. Vi er også mange som ønsker å være gode, sier Marianne Marhofer (38) fra Amstetten til Dagbladet.no.

Hun forteller at hun selv er mor til en 15 år gammel jente.

- Jeg føler jeg på en måte kan sette meg inn i situasjonen. Jeg ønsker å demonstrere mot det gale og samtidig vise min støtte til ofrene, sier hun.

Også talsmann for administrasjonen i byen, Hermann Gruber, var blant de oppmøte på torget i kveld.

- Jeg vil si i fra at vi er i sjokk, men at vi vil hjelpe familien. Det vil bli en framtid for oss. Dette er bare ett eksempel på kriminalitet, sier Gruber, som møtte opp med venninnen Hermine Sunnleitner.

- Vil vise verden at dette ikke er en grusom by

Det ble holdt appellerer der innbyggerne ble anmodet om å holde sammen og at byen ville komme seg i gjennom dette sjokket. Et lokalt kor sang salmer.

Mange hadde med egne fakler og lys, men mange frivillige delte også ut til de som ikke hadde - noe som resulterte i at torget ble helt lyst opp denne mørke kvelden i Amstetten i Østerrike.

VISTE SIN STØTTE: Karin og Mamoud Backi Aglera hadde med seg Reida (1) på torget i Amstetten for å vise sin støtte til ofrene i går kveld.
VIL RETTE OPP VERDENS INNTRYKK: Marianne Merhofer (38) fra Amstetten ønsket å fremme et budskap om at de aller fleste innbyggerne i den lille byen er vanlige og lykkelige mennesker.
SORG: I et øyeblikk av seremonien løftet samtlige oppmøte sine lys for å vise sin omtanke til ofrene og avsky mot handlinger som byen av har blitt rammet.