Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil vite hvem som drepte Klungland

Arne Klunglands etterlatte ber den som skjøt og drepte politimannen rette ryggen og stå frem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Familien til politimannen som ble skutt og drept under NOKAS-ranet ber innstendig gjerningsmannen om å avsløre seg.

Bare slik føler familien at den kan få ro og sørge skikkelig.

Ingen av ranerne har avslørt hvem det var som skjøt og drepte Klungland. Johnny Thendrup, som fikk strafferabatt og 13 års fengsel i dag, har fortalt tingretten at han vet hvem som skjøt. Likevel vil han ikke si hvem det er, av hensyn til sin egen og familiens sikkerhet.

Ber om ro fra media

Familien til politimannen som ble drept under NOKAS-ranet var til stede i retten i dag, men ønsker ikke å snakke direkte med pressen selv. I stedet uttalte de seg gjennom sin advokat Ørjan Berven.

- At familien ikke får vite hvem som er gjerningsmannen vil gnage hele tiden, og har vel egentlig gnagd mer og mer etter hvert som tiden går, sier Berven.

Familien vil først og fremst at gjerningsmannen retter ryggen sin og sier at det var han som drepte Klungland.Selve dommen tar de til etteretning.

- De har ikke noen synspunkt på om straffen ble høy eller for lav. Det har ikke noe betydning for dem. Det viktige for familien er om de tiltalte ble funnet skyldige eller ikke, og om rettens vurdering var grundig. Heller ikke spørsmålet om forvaring for Toska har vært noe tema for familien, sier Berven.

BER OM SVAR: Kjetil Klungland vil gjerne vite hvem som skjøt faren, politimann Arne Sigve Klungland. Arkivfoto: ERLING HÆGELAND
BER OM SVAR: Kjetil Klungland vil gjerne vite hvem som skjøt faren, politimann Arne Sigve Klungland. Arkivfoto: ERLING HÆGELAND Vis mer

Nå skal familien bearbeide og fordøye dagens dom før de starter forberedelsene til ankesaken.

Sikkerhetsspørsmål

Arne Sigve Klungland ble drept med et skudd gjennom hodet. Han satt i politiets kommandobil under ranet, da han ble truffet av skudd som gikk gjennom ruta på bilen.

Om ikke gjerningsmannen står frem selv, oppfordrer familien nå de andre til å fortelle hvem det er. Men familien forstår samtidig at det kan være vanskelig for andre å fortelle det av sikkerhetsgrunner.

Dermed må ikke familien Klungland få vite drapsmannens navn for enhver pris.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!