DOBBELTSPILL?: Frp-leder Siv Jensen må kunne svare på om hun kjente til at partiets stortingsgruppe ville legge mer penger i trygdeoppgjøret enn det partiets egen statsråd foreslo, krever opposisjonen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
DOBBELTSPILL?: Frp-leder Siv Jensen må kunne svare på om hun kjente til at partiets stortingsgruppe ville legge mer penger i trygdeoppgjøret enn det partiets egen statsråd foreslo, krever opposisjonen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Vil vite om Jensen kjente til «dobbeltspill». Det vil hun ikke svare på

Viser til internt notat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-leder Siv Jensen må kunne svare på om hun kjente til at partiets stortingsgruppe ville legge mer penger i trygdeoppgjøret enn det partiets egen statsråd foreslo, krever opposisjonen.

I et internt Frp-notat kommer det ifølge Aftenposten fram at partiets strategi i trygdeoppgjøret var å tilby mer, selv om de visste de ikke ville få det vedtatt, for så å legge skylden på de andre partiene for utfallet av oppgjøret.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kalte i Stortingets muntlige spørretime onsdag dette et planlagt dobbeltspill.

- Mitt spørsmål til finansministeren er om hun var kjent med at Frp på Stortinget hadde klarert med Frp i regjering at man skulle legge mer penger i trygdeoppgjøret her på Stortinget enn det Frps statsråd og regjeringen foreslo? sa Vedum.

Aps Truls Wickholm stilte det samme spørsmålet.

Siv Jensen viste til at Frp på Stortinget har tatt initiativ til en gjennomgang for å hindre at pensjonistenes kjøpekraft svekkes ved moderate lønnsoppgjør. Hun ville ikke svare på om hun kjente til strategien slik den fremkommer i Frp-notatet.

- Representanten Vedum ber meg referere fra interne drøftelser i Frps stortingsgruppe. Det har jeg ikke tenkt å begynne med, sa hun.

(NTB)