- Vil vite sannheten

Madeleines foreldre er slitne av å leve i uvisshet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 102 dager etter at Madeleine McCann (4) forsvant fra familiens hotellrom i Portugal sier moren, Kate McCann, at uvissheten er forferdelig.


- Gerry og jeg har snakket om det, og innerst inne ønsker vi begge helst å
vite - selv om det betyr at vi må se den forferdelige sannheten i øynene om at hun kan være død. Vi trenger begge og vite, sier Kate McCann til Woman\'s Own magazine.

Vil ikke leve i limbo

Foreldrene sier at de vil heller vite den forferdelige sannheten enn å leve i limbo resten av livet. Tidligere har foreldrene fortalt at inntil det motsatte er bevist klamrer de seg til håpet om at datteren fortsatt er i live.

Portugisisk politi gikk i helga ut og sa at de anser muligheten for at Madeleine er død som mer og mer sannsynlig. Dette er første gang politiet innrømmer å jobbe etter den teorien.

Kate McCann forteller at datteren var ei tøff jente, men moren skulle så inderlig ønske at hun hadde fått med seg kosekatten sin da hun forsvant.

I ukene etter at datteren forsvant har moren flere ganger blitt avbildet mens hun knuger Maddys kosekatt.

- På en måte skulle jeg ønske de hadde tatt kosedyret med seg. Det hadde vært en trøst at hun hadde med seg noe hun var glad i, hvor enn hun er.

ØNSKER Å FÅ VITE: Foreldrene til vesle Madeleine McCann, Gerry og Kate, sier at de vil heller vite at Maddy er død enn å fortsette livet uten å vite. Her bærer moren Maddys rosa kosekatt. Foto: SCANPIX
ØNSKER Å FÅ VITE: Foreldrene til vesle Madeleine McCann, Gerry og Kate, sier at de vil heller vite at Maddy er død enn å fortsette livet uten å vite. Her bærer moren Maddys rosa kosekatt. Foto: SCANPIX Vis mer

Sterk jente

Moren forteller i intervjuet at datteren levde opp til sitt navn; Madeleine betyr nemlig «tower of strength», eller høyt tårn på norsk.

- Hun hatet å bli kalt Maddie, da sa hun bestemt: «Jeg heter Madeleine». Uansett hvem hun er sammen med nå, så er jeg sikker på at hun gir dem inn, sier moren ifølge Sky News.

Kate McCann sier at uansett hva hun gjør, så er Madeleine i tankene hennes.

- Hvis jeg ler av tvillingene eller spiser noe godt, så ligger det alltid i bakhodet at Madeleine ville elsket dette, sier moren.

Og legger til:


- Hver eneste kveld jeg legger meg, håper jeg at den neste vil bli den siste jeg må gå gjennom uten Madeleine.

<B>KIDNAPPET ELLER DREPT: I helga var det 100 dager siden Maddy ble borte fra familiens hotellrom i Portugal.