STARTER PÅ NYTT: Leder i Tromsø Ap, Odd Arne Thunberg leser opp vedtaket som ble gjort nå i kveld. Foto: Jostein Larsen Østring.
STARTER PÅ NYTT: Leder i Tromsø Ap, Odd Arne Thunberg leser opp vedtaket som ble gjort nå i kveld. Foto: Jostein Larsen Østring.Vis mer

Vil vrake valgkomiteen

Tromsø Arbeiderparti vil begynne helt på nytt etter Ingebrigtsen-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et to timer langt styremøte kom Tromsø Arbeiderparti frem til en noe oppsiktsvekkende konklusjon. Vedtaket i sin helhet kan du lese under, men i ett av fire punkter heter det at de vil bytte ut nominasjonskomiteen i Troms Ap og utsette nominasjonen til over nyttår.

- Vi har en helt spesiell situasjon nå. Vi mener helt bestemt at nye representanter kan komme inn og tenke nye tanker og at det er nødvendig å sette en ny nominasjonskomite, sier leder Odd Arne Thunberg til Nordlys.

Forundret komitéleder - Mener dere den nåværende nominasjonskomiteen er uegnet til å lede dette arbeidet?

- Jeg vil ikke bruke begrepet uegnet, men med nye folk kan bidra på en bedre måte til å jobbe frem et nytt forslag som i større grad kan samle Troms Arbeiderparti.

- Nominasjonskomiteen innstilte på Martin Henriksen, som dere ikke ønsker som kandidat. Er det for å få inn noen andre som førstekandidat at dere ønsker å kaste nominasjonskomiteen?

- Nei. Det er ikke begrunnelsen.

Roald Linaker, leder i nominasjonskomiteen i Troms Arbeiderparti, tar vedtaket med ro.

- Det føyer seg inn i rekken av utspill i denne saken, som kan bli forundret over. Det er uansett ikke Tromsø Ap som bestemmer hvem som skal være i nominasjonskomiteen. Jeg forholder meg til fylkespartiet, sier Linaker. Det har foreløpig ikke lyktes for Nordlys å få en kommentar fra Bjørn Inge Mo, leder i Troms Ap.

Her er vedtaket i sin helhet: 1. Tidligere statssekretær Roger Ingebrigtsen har i 2004 brutt Arbeiderpartiets etiske regler og begått et stort tillitsbrudd. Styret i Tromsø Arbeiderparti beklager dette på det sterkeste. Roger Ingebrigtsen har etter dette selv besluttet å fratre stillingen som statssekretær og som kandidat til stortingsvalget 2013.

2. Tromsø Arbeiderparti beklager dypt den situasjonen som er oppstått. Styret i Tromsø Arbeiderparti vil i framtiden ta aktive grep for at lignende situasjoner ikke skal skje igjen.

3. Styret i Tromsø Arbeiderparti ber alle medlemmer og andre aktører om å vise medmenneskelighet og arbeide for en samling om partiets verdier. Herunder unngå formidling av udokumenterte synspunkter som kan skade enkeltindivider og partiet.

4. Tromsø Arbeiderparti ber Fylkespartiet om:
a) å utsette nominasjonsmøtet for stortingsvalget 2013 til over nyttår

b) i samråd med alle kommunepartiene sette ned en ny nominasjonskomite.