Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil vrake valgkomiteen

Tromsø Arbeiderparti vil begynne helt på nytt etter Ingebrigtsen-saken.

STARTER PÅ NYTT: Leder i Tromsø Ap, Odd Arne Thunberg leser opp vedtaket som ble gjort nå i kveld. Foto: Jostein Larsen Østring.
STARTER PÅ NYTT: Leder i Tromsø Ap, Odd Arne Thunberg leser opp vedtaket som ble gjort nå i kveld. Foto: Jostein Larsen Østring. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et to timer langt styremøte kom Tromsø Arbeiderparti frem til en noe oppsiktsvekkende konklusjon. Vedtaket i sin helhet kan du lese under, men i ett av fire punkter heter det at de vil bytte ut nominasjonskomiteen i Troms Ap og utsette nominasjonen til over nyttår.

- Vi har en helt spesiell situasjon nå. Vi mener helt bestemt at nye representanter kan komme inn og tenke nye tanker og at det er nødvendig å sette en ny nominasjonskomite, sier leder Odd Arne Thunberg til Nordlys.

Forundret komitéleder - Mener dere den nåværende nominasjonskomiteen er uegnet til å lede dette arbeidet?

- Jeg vil ikke bruke begrepet uegnet, men med nye folk kan bidra på en bedre måte til å jobbe frem et nytt forslag som i større grad kan samle Troms Arbeiderparti.

- Nominasjonskomiteen innstilte på Martin Henriksen, som dere ikke ønsker som kandidat. Er det for å få inn noen andre som førstekandidat at dere ønsker å kaste nominasjonskomiteen?

- Nei. Det er ikke begrunnelsen.

Roald Linaker, leder i nominasjonskomiteen i Troms Arbeiderparti, tar vedtaket med ro.

- Det føyer seg inn i rekken av utspill i denne saken, som kan bli forundret over. Det er uansett ikke Tromsø Ap som bestemmer hvem som skal være i nominasjonskomiteen. Jeg forholder meg til fylkespartiet, sier Linaker. Det har foreløpig ikke lyktes for Nordlys å få en kommentar fra Bjørn Inge Mo, leder i Troms Ap.

Her er vedtaket i sin helhet: 1. Tidligere statssekretær Roger Ingebrigtsen har i 2004 brutt Arbeiderpartiets etiske regler og begått et stort tillitsbrudd. Styret i Tromsø Arbeiderparti beklager dette på det sterkeste. Roger Ingebrigtsen har etter dette selv besluttet å fratre stillingen som statssekretær og som kandidat til stortingsvalget 2013.

2. Tromsø Arbeiderparti beklager dypt den situasjonen som er oppstått. Styret i Tromsø Arbeiderparti vil i framtiden ta aktive grep for at lignende situasjoner ikke skal skje igjen.

3. Styret i Tromsø Arbeiderparti ber alle medlemmer og andre aktører om å vise medmenneskelighet og arbeide for en samling om partiets verdier. Herunder unngå formidling av udokumenterte synspunkter som kan skade enkeltindivider og partiet.

4. Tromsø Arbeiderparti ber Fylkespartiet om:
a) å utsette nominasjonsmøtet for stortingsvalget 2013 til over nyttår

b) i samråd med alle kommunepartiene sette ned en ny nominasjonskomite.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!