Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil vurdere å fortsette

Barneombud Reidar Hjermann kan komme til å fortsette som barneombud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Reidar Hjermann har allerede begynt å se seg om etter noe annet å gjøre, etter at han ikke fikk fornyet tillit fra barne- og likestillingsminister Manuela Ramin- Osmundsen.

Men nå er kortene kastet i lufta. Ida Hjort Kraby har trukket seg og statsråd Manuela Ramin-Osmundsen har ikke lenger Jens Stoltenbergs tillit.

Dagens barneombud, Reidar Hjermann, har fått en ny sjanse til å få bli værende i jobben. Han ble innstilt som nummer to, etter Ida Hjort Kraby.

- Har du lyst til å fortsette?

- Jeg hadde jo lyst til det før denne prosessen startet, men situasjonen nå er veldig spesiell. Jeg vil vurdere et tilbud om det kommer, sier han til Dagbladet.

De siste dagene har Hjermann begynt å se seg om etter noe annet å gjøre.

- Jeg har hatt en orienteringsfase som har gjort at jeg har rettet blikket utover. Men barneombudet er en fantastisk arbeidsplass med store muligheter for å jobbe med barn på en god måte, sier han.

På skoleforestilling

INNE I VARMEN?: Da Dagbladet fikk komme hjem til Reidar Hjermann i går kveld, hadde han ikke helt summet seg etter de voldsomme nyhetene. Statsråden som ikke ville gi ham fortsatt tillit som barneombud måtte gå. Nå kan han være inne i varmen igjen. Foto: PEDER GJERSØE/DAGBLADET
INNE I VARMEN?: Da Dagbladet fikk komme hjem til Reidar Hjermann i går kveld, hadde han ikke helt summet seg etter de voldsomme nyhetene. Statsråden som ikke ville gi ham fortsatt tillit som barneombud måtte gå. Nå kan han være inne i varmen igjen. Foto: PEDER GJERSØE/DAGBLADET Vis mer

Litt over kl. 19.00 i går kveld, da tiendeklassingene på Byskogens skole i Tønsberg spilte første akt av forestillingen «Grease», fikk Hjermann beskjed om at det inne i Oslo var kalt inn til en pressekonferanse med statsministeren og barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen. I pausen fikk Hjermann vite at statsråden som ikke ville gi ham fortsatt tillit har måttet gå.

- I pausen fikk jeg beskjeden, men jeg rakk andre akt. Det var en meget god forestilling, forteller Hjermann, som var på forestillingen med kona og barna på ni og elleve år.

- Hva tenker du om det som har skjedd?

- Akkurat nå tenker jeg at det er to mennesker som har hatt en veldig vanskelig uke.

- Ble du ikke litt glad?

- Det er ikke mulig å være glad på en dag som dette når to mennesker har vært gjennom en så vanskelig uke.

- Hva synes du om den prosessen som har vært?

- Jeg har følt meg som en betrakter til en veldig merkelig prosess. Jeg har ikke fått summet meg helt ennå. Det gjør i hvert fall at jeg skjønner at det blir en hektisk framover, sier Hjermann.

- Må få fortsette

Etter det Dagbladet forstår vil stillingen som barneombud bli lyst ut på ny. Et åpenbart argument for en ny utlysning er at det nå må bli gjennomført en prosess alle kan ha tillit til. Men Hjermann vil ikke si nå om han takker ja til jobben, om han skulle få fornyet tillit.

- Det vil jeg vurdere hvis tilbudet kommer, men jeg står på innstillingen fra departementet som nummer to, så det er jo en aktuell problemstilling, sier Hjermann.

Nestleder i barneombudet, Knut Haanes, mener det nå bare er rett og rimelig at Reidar Hjermann får fortsette i jobben.

Knut Haanes, nestleder i barneombudet er lynende klar i sin tale om hva han synes bør bli konsekvensen etter at statsråd Manuela Ramin-Osmundsen utnevnte Ida Hjort Kraby til nytt barneombud 8. februar.

- Det er ikke ombudet som skal styre prosessen nå, men jeg forutsetter at nummer to på innstillingen rykker opp nå når nummer en trekker seg. Det er helt vanlig, sier de ansattes representant og nestleder i Barneombudet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media