Vil vurdere hele juryordningen

Lederen i Stortingets justiskomite, vil ha hele juryordningen opp til vurdering. Han peker spesielt på at vi nå får dommer som ikke er begrunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var juryformann Arill Bråthen i Orderud-saken som startet rabalderet i går, da han gikk ut med sin private teori om hvordan Lars Grønnerød ble lurt i en felle av Per og Veronica Orderud.

Juryformannen i Orderud-saken sto fram på NRK med sin teori, og fortalte at han også hadde sendt det i brevs form til statsadvokaten.

Statsadvokat Olav Thue opplyste til Dagbladet.no i går at de vurderer å åpne ny etterforskning i Orderud-saken, og at barnålssporet er et av sporene de vil vurdere å gå videre på.

Bakgrunnen for at saken kan bli tatt opp igjen, er et brev statsadvokaten har mottatt fra foreningen «Per og Veronicas venner».

Lars Grønnerøds forsvarer, Morten Kjensli, sier han vil bruke juryformannens opplysninger i sin anke til Høyesterett.

Vil vurdere ordningen

Advokatforeningen likte slett ikke at juryformannen gikk ut med sin private teori om hva som skal ha skjedd i Orderud-saken.

- Utspillet er oppsiktsvekkende og uheldig for juryordningen, sa advokat Janne Kristiansen til NRK i dag tidlig.

Lederen i Stortingets justiskomite, Trond Helleland (H), sier at utspillet fra juryformannen gir grunnlag for å vurdere hele juryordningen på nytt.

Til NRK sier han at juryordningen spesielt bør vurderes i lys av at man får dommer som ikke er begrunnet.

<B>JURYFORMANNENS TEORI: Juryformann Arill Bråthen i Orderud-saken gikk i går ut på NRK med sin private teori.
<B>VIL VURDERE JURYORDNINGEN: Lederesn i stortingsets justiskomite, Trond Helleland, vil vurdere hele juryordningen etter Arill Bråthens utspill.