KAN SAKSØKES: Beate Helland vurderer nå om hun vil saksøke advokat Andreas Bjørn Salvesen for krenkende uttalelser som advokat for stortingspolitikeren (Frp) hun anmeldte for sexovergrep. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
KAN SAKSØKES: Beate Helland vurderer nå om hun vil saksøke advokat Andreas Bjørn Salvesen for krenkende uttalelser som advokat for stortingspolitikeren (Frp) hun anmeldte for sexovergrep. Foto: Erling Hægeland/DagbladetVis mer

Vil vurdere reaksjoner mot Frp-toppens advokat

Har kalt Beate Helland (Frp) for ustabil og for en ny variant av skuespilleren Glenn Close fra filmen «Farlig begjær».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et intervju med Dagbladet i går kveld sier advokaten til stortingspolitikeren (Frp), som ble anmeldt for sexovergrep av partifelle Beate Helland, at bystyrepolitiker Helland er ustabil:

- Han er dypt fortvilet over å ha vært i kontakt med en kvinne som er så ustabil som det vi har sett her, sa advokat Andreas Bjørn Salvesen.

Til VG Nett sa han at han anser saken som et forsøk på pengeutpressing etter at stortingspolitikeren vant i Lotto.

- Han er veldig lei seg for å ha kommet borti et slikt kvinnemenneske, som etter min oppfatning er en ny variant av skuespilleren Glenn Close fra filmen «Farlig Begjær».

- Sterkt belastende Nå kan uttalelsene bli gjenstand for en egen reaksjon for advokat Salvesen.

- Jeg er sterkt forundret over at han bruker slike karakteristikker og beskyldninger om min klient. Jeg tar sterkt avstand fram dem.  Uttalelsene kan i seg selv gi grunnlag for reaksjoner fra Hellands side, sier advokat Ståle Myhre, som representerer Helland, til Dagbladet.

- I mine ører bærer uttalelsene preg av en motpart som ikke er oppdatert i synet på saker om seksuell trakassering. I dagens samfunn er det et problem vi må til livs, sier Myhre videre.

Han forteller at Helland har tatt uttalelsene tungt.

- Hun synes det er sterkt krenkende og belastende, og dessuten usanne, sier Myhre.

- Må regne med skyts Andreas Bjørn Salvesen ønsker et mulig søksmål mot seg selv velkommen:

- Hils Ståle Myhre og si han er hjertlig velkommen. Om han vil prøve min ytringsfrihet på vegne av en klient, og i en sak som han har anlagt mot min klient av dette mølet av det kan kaller dokumentasjon, må han bare komme igjen, sier stortingsrepresentantens advokat Andreas Bjørn Salvesen til Dagbladet.

- Har du grunnlag for å omtale Beate Helland som ustabil?

- Selvfølgelig ikke. Det er heller ingen som tror jeg er doktor nok til å stille en slik diagnose. Men når hun skyter med kanon, må hun regne med å få haglskudd tilbake.

Samtidig melder Salvesen at han vil råde sin klient til å forfølge saken - både mot avisen Fædrelandsvennen og mot Helland.

HENLAGT: Frp-politiker Beate Helland anmeldte partifelle for sexovergrep. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
HENLAGT: Frp-politiker Beate Helland anmeldte partifelle for sexovergrep. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer