Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vilde (10) stod i kloakk opp til nesen

Lekte med venninner da hun falt ned i dyp usikret septikktank.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tirsdag ettermiddag denne uken skulle Vilde Vinnes Skauge (10, snart 11 år) på lekseklubb sammen med de tre venninnene Ida, Ida Kristine og Mariell.

På veien stoppet de for å leke med en katt. Plutselig ble lek forvandlet til voldsom dramatikk, skriver lokalavisen Askøyværingen

Til Dagbladet.no forteller jenta selv hva som skjedde:

- Vi var i nærheten av noe skog, og så løp jeg nedover og plutselig tråkket jeg på en grønn presenning, og da bare raste jeg ned i et hull, sier Vilde.

- Holdt på å miste pusten

Hullet Vilde falt ned i var en dyp septikktank fylt med kloakk. Så dyp var septikktanken at 10-åringen ikke kunne stod på bunnen.

- Jeg ble veldig, veldig redd. Den ene venninnen min prøvde å hjelpe meg med pinner for å holde meg oppe, men det gikk ikke. Jeg holdt nesten på å miste pusten, fordi jeg ikke nådde bunnen. Jeg stod i kloakk opp til nesen.

Jenta forteller at hun etter hvert fikk holdt seg fast i en jernkant til hjelpen endelig kom.

HOLDT PÅ Å MISTE PUSTEN: Ti år gamle Vilde Vinnes Skauge falt ned i en usikret septikktank. Den var så dyp at hun ikke kunne stå på bunnen, hun klarte imidlertid å klamre seg til en jernkant før hjelpen til kom. Foto: Yngve Johnsen/Askøyværingen
HOLDT PÅ Å MISTE PUSTEN: Ti år gamle Vilde Vinnes Skauge falt ned i en usikret septikktank. Den var så dyp at hun ikke kunne stå på bunnen, hun klarte imidlertid å klamre seg til en jernkant før hjelpen til kom. Foto: Yngve Johnsen/Askøyværingen Vis mer

- Den andre venninnen min hadde løpt for å hente hjelp og etter en fem minutters tid kom det en mann og dro meg opp.

Dagens helt

Dagens helt ble Ketil Kleppe, som jobbet i en butikken Antenne Service rett i nærheten. Han ante at noe fryktelig hadde skjedd da det kom en hysterisk jente inn i butikklokalet. Venninnen ropte at Vilde hadde falt ned i et kumlokk, men han skjønte raskt at det dreide seg om en septikktank.

- Jeg vet at septikktanker kan være dype, så jeg fryktet det verste, sier Kleppe til

Da han kom rundt huset hørte han jentungen skrike. Et godt tegn, tross alt, tenkte han mens han løp mot jenta.

- Men hun var i sjokk. Det så ut som hun hadde vært under med hele seg. Jeg forsøkte å roe henne ned. Men det var slett ikke lett å få henne opp, sier han til lokalavisen.

Slapp å gjøre lekser

Da Vilde var dratt opp fra septikktanken begynte å kaste opp, men alt gikk tross alt bra med Vilde. Etter et raskt besøk på legevakten kunne hun reise hjem igjen uskadd, men riktig nok illeluktende.

image: Vilde (10) stod i kloakk opp til nesen

- Jeg dusjet og vasket håret mange ganger. Tre ganger med shampo, to ganger med balsam, sier Vilde til Dagbladet.no.

10-åringen er til daglig elev ved Kleppestø barneskole. Dagen etter ulykken var hun tilbake på skolen og var dagens selvsagte «snakkis».

- Ryktet gikk fort. Men jeg slapp i hvert fall å gjøre lekser den dagen, sier hun til Askøyværingen. i dag. Askøyværingen.