Hacket på sosiale medier:

Vilde (27) fikk sjokktelefon - nå advarer hun andre

Tirsdag ble Vilde Strand Garvik vekket av kjæresten klokka 07 på morgenen. - Sjekk Instagram!

FALSK PROFIL: Vilde Strand Garvik fant ut at noen hadde brukt bildene hennes til en falsk profil på sosiale medier. Foto: Elisabeth Lian
FALSK PROFIL: Vilde Strand Garvik fant ut at noen hadde brukt bildene hennes til en falsk profil på sosiale medier. Foto: Elisabeth Lian Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vilde Strand Garvik ble skremt da hun gikk inn på Instagram tirsdag morgen.

27-åringen ble vekket av kjæresten hennes, som hadde blitt varslet om at noen hadde laget en falsk profil på Instagram med hennes bilder.

- Jeg gikk rett inn for å finne den falske profilen, men den hadde blokkert meg. Da jeg brukte kjærestens telefon, så fant jeg den med en gang, sier Garvik til Dagbladet.

- Det var en seksuell profil. Det så ut som jeg solgte noe.

Garvik rapporterte profilen med en gang, og i løpet av dagen fikk hun flere meldinger fra venner om at de hadde sett profilen og gjort det samme.

- Anbefaler lukket profil

Hun sier at det var en veldig ekkel opplevelse, og at det er ekstra «creepy» at profilen så ut til å selge sex.

- Jeg syntes det var skikkelig ekkelt. Det var lagt ut flere stories og bilder på Instagram-profilen av meg. I tillegg hadde profilen fått flere følgere.

- Jeg trodde ikke slikt som dette kunne skje meg. Jeg er en helt vanlig jente, og ikke noe kjent. At det kan skje med alle, er noe folk burde vite. Jeg anbefaler alle å ha lukket profil på Instagram, da at det blir mindre sannsynlig at slikt skjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.