Vilde (4) reddet fra piggtråd-felle

HOMMERSÅK i Sandes (Dagbladet): Det ble slått full alarm da fire år gamle Vilde forsvant i Hommersåk utenfor Sandnes i går ettermiddag. Etter seks timer ble jenta funnet hengende fast i et piggtrådgjerde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da hadde 300 frivillige letemannskaper, samt letegrupper fra Røde Kors og politiet saumfart nærområdene, og to helikoptre var satt inn i søket.

Fireåringen hadde gått ut av boligområdet og inn i den tette skogen like ved boligfeltet i Hommersåk. Her hadde hun forvillet seg inn i et tett skogkratt og satte fast armen i et piggtrådgjerde.

Hun hadde ingen sjanse til å komme seg løs ved egen hjelp. Vilde er autistisk og maktet ikke å gi lyd fra seg.

Omfattende søk

Vildes far, Kjetil Berakvam, samlet venner og bekjente og startet letingen etter datteren. Etter to timer måtte de gi opp. Den autistiske jenta var sporløst forsvunnet. De alarmerte politiet, og et omfattende søk ble iverksatt. Jungeltelegrafen i det idylliske boligfeltet sørget for at det i løpet av kort tid var 300 naboer, venner og frivillige i gang med å lete etter den lille jenta.

Nedkjølt

Klokka 21.00 på kvelden kom gladmeldingen om at to jenter hadde funnet Vilde i et piggtrådgjerde bare noen hundre meter fra hjemmet.
- Hun var hysterisk og kunne ikke snakke, forteller Marita (14) og Cecilie (11). De bar Vilde ned til hjelpemannskaper, som tok seg av henne.

Hun lå på en plass der ingen hadde tenkt på å lete. Etter seks timer i skogen var hun forkommen og nedkjølt, men ikke i verre form enn at hun fikk bli værende hjemme hos mor og far.

Mareritt

Kjetil og Harrieth Berakvam opplevde alle foreldres skrekk - deres egen lille datter var sporløst forsvunnet.
- Jeg valgte å være med i organiseringen. Ellers hadde jeg ikke holdt ut, sier Kjetil Berakvam til Dagbladet. Han var tydelig lettet over å ha funnet sin datter igjen, og ikke minst rørt over naboenes hjelp og støtte.

Alle som hadde vært med i letingen, var glade over at de fant jenta før mørket kom. Det kunne blitt en lang og kald natt i skogen. Da Vilde ble funnet, var det knappe ti grader og regn.

<B>GLADE FINNERE: Marita Nilsen (14) og Cevilie N. Tjetland (11) fant Vilde. Mamma Harriet Berakvam er glad og lettet.