Vilde Marie Aanderaa (25) omkom i ulykke i Sør-Afrika

Universitetet i Bergen frigir navnet på kvinnen som omkom natt til mandag.

En norsk student ved Universitetet i Bergen (UiB) omkom i en bilulykke i Sør-Afrika natt til mandag. Nå har UiB frigitt navnet hennes.

Det var Vilde Marie Aanderaa (25) som omkom i ulykken, skriver universitetet i en pressemelding, ifølge Bergens Tidende.

Aanderaa var i Cape Town på praksisopphold.

Også to andre norske studenter var involvert i ulykken. De ble ikke betegnet som kritisk skadd, men ble tatt hånd om av helsepersonell.

- Tragisk

Utenriksdepartementet bekreftet tirsdag morgen at familien til den omkomne er varslet, og at de også har vært i kontakt med familiene til de andre involverte studentene.

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om den tragiske bilulykken som kostet en av våre studenter livet.

- Våre tanker går til studentens nærmeste familie og venner, uttalte dekan Helge Dahle ved UiB i en pressemelding tirsdag morgen.

Ukjente omstendigheter

Til Dagbladet fortalte han at skolen har en kontaktperson i Cape Town som er involvert i studieprogrammet. I løpet av dagen vil også en representant for skolen reise ned for å bistå studenter og familie. Ifølge dekanen er det rundt ti studenter fra UiB i Cape Town.

- Det er en forferdelig trist nyhet. Vi har ingen studenter å miste. Vi er veldig opptatt av å ivareta studentene vi har der og de pårørende, sa Dahle.

Dahle fortalte at universitetet ikke kjenner til omstendighetene rundt ulykken.