Vildes (7) tåredryppende tegning til tremenningen Benjamin (7):
- Den sier egentlig alt

Lokalmiljøet i Hokksund er i sorg etter dødsfallene til Kim Andre (34) og Benjamin (7). Noen av dem søkte tirsdag kirken for trøst.

TEGNET TEGNING: De voksne skrev i kondolanseprotokollen som var lagt fram. Sju år gamle Vilde ville tegne en tegning til minne om tremenningen som mistet livet på ferie i Danmark. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
TEGNET TEGNING: De voksne skrev i kondolanseprotokollen som var lagt fram. Sju år gamle Vilde ville tegne en tegning til minne om tremenningen som mistet livet på ferie i Danmark. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/DagbladetVis mer

I dag ble det kjent at det var Kim Andre Nielsen (34) fra Hokksund og sønnen Benjamin (7) som mistet livet i den tragiske ulykken i Århus lørdag.

Dødsfallene sprer ringvirkninger i lokalmiljøet. Noen dro tirsdag til kirken for å søke trøst.

Blant dem var sju år gamle Vilde Solbakken Draugsvoll, som er tremenningen til avdøde Benjamin (7).

Hun etterlot seg en tegning i kirkerommet, som viser gråtende barn ved et hjerte som har gått i tusen knas, over en regnbue.

- Det er vanskelig å sette ord på hvor ufattelig tragisk dette er. Tegningen til Vilde sier egentlig alt, sier mor Monica Solbakken, som er kusine av avdøde Kim Andre Nielsen.

Jevnt med folk

SKREV HILSENER: Flere benyttet anledningen til å skrive i en framlagt kondolanseprotokoll i Haug kirke i Øvre Eiker. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
SKREV HILSENER: Flere benyttet anledningen til å skrive i en framlagt kondolanseprotokoll i Haug kirke i Øvre Eiker. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

Familien fra Mjøndalen var bare en flere som besøkte kirken, som holder åpent tirsdag og onsdag.

Her, i stillheten fra kirkerommet, er flere personer kommet midt i fellesferien for å la den grusomme nyheten synke inn.

- Det har vært jevnt med folk hele dagen. Noen sier ingenting, mens noen takker veldig for at vi har åpnet kirkerommet på denne måten, sier fungerende prost Anne-Jorun Bakken i Eiker prosti.

Hun sier det er folk i alle aldre som kommer innom.

- Det har vært barn her, som nok har kjent Benjamin, og også andre, som kanskje er naboer, venner eller bekjente av familien. Jeg vet ikke helt, for jeg har ikke spurt dem hvem de er, sier prosten.

Preget

SØKER TRØST: De fleste som besøker kirken tirsdag, vil ikke snakke, bare være der. Det forteller prost Anne-Jorun Bakken i Eiker prosti. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
SØKER TRØST: De fleste som besøker kirken tirsdag, vil ikke snakke, bare være der. Det forteller prost Anne-Jorun Bakken i Eiker prosti. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

Rundt 9000 av kommunens innbyggere bor i Hokksund. Hun sier lokalmiljøet er preget av det som har skjedd.

- Det snakkes om på butikken, og ute hvor folk møtes, og vi er ikke større enn at veldig mange vet hvem denne familien er. Man kan lese om det i avisa, men når sånt som dette rammer noen man kjenner, er det grusomt, sier prosten.

Hun sier det er praksis at kirken holder oppe når brå og dramatisk død rammer på denne måten. Som regel vil folk sitte for seg selv, sier hun.

- I møte med brå og uventet død, er det ikke alltid at folk har så mange ord. Det er ikke tiden for den store samtalen, den kommer senere, sier prosten.

Vil holde minnestund

Når klassen samles over ferien, er pulten til Benjamin (7) tom.

Hokksund barneskole har ifølge NRK varslet at de vil holde en form for markering ved skolestart for å minnes sjuåringen.

Steinberg IF, som er Kim Andre Nielsens fotballklubb gjennom ti år, har allerede varslet at de freder fotballprofilens draktnummer sju, til minne om ham.

Jobber etter pårørendes ønske

Kommunelege i Øvre Eiker, Einar Braaten, forteller at de har hatt kontakt med de berørte siden søndag.

- Kommunen jobber med å holde kontakten med de berørte, og vi følger de berørtes ønsker. Vi fokuserer på sorgen og de sterke følelsene rundt en så voldsom opplevelse.

Kommunen har klare rutiner og prosedyrer når slike hendelser inntreffer.

- Det første vi gjør er å skaffe en oversikt over hvem som er berørte av hendelsen. Vi må finne ut hvor de befinner seg og hvordan vi får tak i dem. På mandag hadde vi et møte for å avklare hvordan vi skal jobbe videre. Et kriseteam som har ansvar for oppfølging er satt sammen, og de jobber med å holde kontakten med de berørte. Også andre tjenester i kommunen er iverksatt.