Influensa av parainfluensavirus

Vilgot ble sendt hjem - døde

Legen mente hosten var ufarlig, og ba foreldrene gi ham paracet. Nå er saken meldt til det svenske helsetilsynet.

INFLUENSA: Lille Vilgot (3 md.) hadde influensa, som utviklet seg til lungebetennelse. Det ga til slutt hjertestans. Foto: Privat, med tillatelse fra familien
INFLUENSA: Lille Vilgot (3 md.) hadde influensa, som utviklet seg til lungebetennelse. Det ga til slutt hjertestans. Foto: Privat, med tillatelse fra familien Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det svenske foreldreparet Carolina og Johan dro til akuttmottaket fordi de var bekymret for den lille sønnen Vilgots stygge hoste. Legen på sin side mente hosten ikke var tegn på noe farlig, og sendte familien hjem igjen.

Tre dager seinere, 6. desember 2019, døde den tre måneder gamle gutten av hjertestans forårsaket av parainfluensavirus, som er vanlig blant små barn, skriver Expressen.

Bedt om å ta paracet

- Vilgot hadde hostet så mye at han var blitt rød. Det var derfor vi dro til sykehuset, forklarer pappa Johan.

Babyen ble ifølge foreldrene utvortes undersøkt av legen på akutten - som kom til at han hadde spist dårlig og antakelig hadde vondt i halsen. Familien ble sendt hjem med beskjed om å la gutten hvile og gi ham paracet.

Nå, et drøyt år seinere, anmelder Carolina og Johan hendelsen til det svenske helsetilsynet (IVO). De sto i april i fjor fram og fortalte hvordan de fant sønnen død i senga.

- Håpet er at andre slipper å oppleve dette. At vi kanskje kan være en øyeåpner for framtidige saker og barn med liknende symptomer, sier Johan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.