Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vili og barneskolelæreren innledet et forhold da han var 12 år. Hun sonet sju år i fengsel. Nå vil han skilles

Forholdet førte til store overskrifter i USA.

GIFTET SEG: I 2005 giftet paret seg, i en sak som fikk mye oppmerksomhet i USA. Nå skal de skilles, etter 12 år. Foto: Courtesy of Entertainment Tonight and The Insider / WorldPictureNetwork / AP /NTB scanpix
GIFTET SEG: I 2005 giftet paret seg, i en sak som fikk mye oppmerksomhet i USA. Nå skal de skilles, etter 12 år. Foto: Courtesy of Entertainment Tonight and The Insider / WorldPictureNetwork / AP /NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere skoleeleven og hans lærer skal skilles etter 20 år. De innledet forholdet da han var 12 og hun 34 år, og hun sonet over sju år i fengsel for det.

Vili Fualaau og læreren hans, den gifte firebarnsmoren Mary Kay LeTourneau ble verdenskjendiser da forholdet deres ble kjent i 1996. Den gang 34 år gamle LeTourneau ble i 1997 dømt for overgrep mot 12-åringen.

Fikk to barn

Amerikansk rett slo nemlig fast at på grunn av Fualaaus alder var han å anse som voldtatt. Hun fikk seks måneders fengsel og et forbud mot å møte Fualaau. Det forbudet brøt hun, og da ble hun dømt til sju års fengsel.

Allerede da var hun gravid med Fualaau og fødte deres første datter mens hun var ute mot kausjon.

Da hun ble løslatt i mai 2005, giftet hun seg med Fualaau, som var blitt 21. Han var da blitt far til enda en datter, som ble født i fengselet. Historien om de to er mye omtalt, bøker er skrevet og filmer innspilt.

Etter tolv års ekteskap har imidlertid Fualaau tatt ut separasjon, det framgår av rettspapirer i King fylke fra 9. mai. De to er i dag henholdsvis 33 og 55 år.

- En lettelse

LeTourneau var gift og hadde fire barn da hun utviklet et kjærlighetsforhold til 12-åringen.

- Det finnes en historie om oss som lever sitt liv på egenhånd, men det er ikke vår historie, sa hun under et intervju i 2015.

Fualaau har fortalt at han var deprimert i tenårene og at han opplevde det som «en lettelse» da han endelig kunne gifte seg med den 22 år eldre kvinnen i mai 2005.

- Jeg har omgitt meg med iskalde mennesker i årevis. Bortsett fra våre vidunderlige barn, er Mary den eneste varme i mitt liv. Så snart jeg fyller 18, skal vi gifte oss, uttalte Fualaau i 2001.

Forholdet førte til store overskrifter i USA, og det skapte en offentlig debatt om hvorvidt kvinnelige og mannlige seksualforbrytere blir behandlet ulikt, fordi amerikanerne ikke kunne enes om omfanget av LeTourneaus skyld.

Advart døtrene

Og på tross av at han selv opplevde det som en lettelse å få gifte seg med sin utkårede, så støtte han ikke at «barn gifter seg eller har forhold til noen som er vesentlig eldre».

I intervjuet fra 2015 fortalte han at han hadde advart døtrene sine om å få kjærester.

- Et forhold kan føre til noe som du føler at du ønsker, men så ønsker du det kanskje ikke likevel, noen år senere, sa Fualaau.

Som etter 12 års ekteskap har tatt ut skilsmisse.

(Dagbladet/NTB)

Hele Norges coronakart