Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vilks skal tale på antimuslimsk møte

Den svenske kunstneren Lars Vilks skal tale på en konferanse arrangert av den antimuslimske organisasjonen Stop Islamization of Nations.

HOLDER TALE: Lars Vilks er en svensk kunstner og kontroversiell karikaturtegner av profeten Muhammed. Hans hus har fått installert overvåkningsutstyr etter at to gjerningsmenn forsøkte å antenne det med en brannbombe i mai 2010. Politet holder også jevnlig huset under oppsikt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet.
HOLDER TALE: Lars Vilks er en svensk kunstner og kontroversiell karikaturtegner av profeten Muhammed. Hans hus har fått installert overvåkningsutstyr etter at to gjerningsmenn forsøkte å antenne det med en brannbombe i mai 2010. Politet holder også jevnlig huset under oppsikt. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konferansen holdes i New York 11. september, skriver avisa Helsingborgs Dagblad. Vilks sier han ikke deler organisasjonens synspunkter, men at han ønsker å få et nærmere innblikk i hvordan medlemmene tenker.

Den svenske kunstneren fikk mye oppmerksomhet da han tegnet islams profet Muhammed som en hund i 2007. Siden den gang er han blitt utsatt for minst ett voldelig angrep, og huset hans er blitt forsøkt påtent.

Det er blitt avslørt flere planer om å drepe Vilks, og han har mottatt en rekke trusler. Han lever i dag med politibeskyttelse.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media