Vill biljakt på E18

VINTERBRO (Dagbladet): Fire skudd smalt mot bilen til Karoli-familien idet de prøvde å unnslippe attentatmennene som lå på hjul i høy hastighet på E18 mot Oslo. Bilen med de tre ble presset av veien, og den dramatiske jakten endte i grøfta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et femtitalls familievenner sørget i går åpenlyst over attentatforsøket.

De lover hevn over gjerningsmennene.

Sverger hevn

- Vi vet hvem som gjorde det. Vi kommer til å ta hevn, ropte en opprørt mann til Dagbladet utenfor akuttmottaket på Ullevål sykehus i Oslo der de skadde sigøynerne fikk medisinsk behandling i går.

Verst gikk det ut over Jan Roger «Dolla» Karoli.

Han ble fraktet til Aker sykehus med skader i buk og bryst.

To av de skadde, Jan Roger «Dolla» Karlsen Karolis 19 år gamle sønn og hans 24 år gamle kjæreste, fikk behandling på Ullevål for lettere sårskader i hodet.

Verken politiet eller sykehusene vil opplyse om skadene til de tre skyldes skuddvekslingen eller utforkjøringen.

En av «Dollas» nærmeste venner bekreftet overfor Dagbladet at det var «Dolla» som ble alvorlig skadd i den dramatiske biljakten.

Presset

- Jeg kan bekrefte at det skal ha forekommet skuddveksling like før ulykken inntraff, men jeg ønsker ikke å spekulere på årsaken til ulykken, sier førstebetjent Bjørn Erik Flekke ved Follo politidistrikt.

Politikammeret har bedt om bistand fra Kriminalpolitisentralen for å granske saken.

Episoden inntraff like før klokka 12 i går formiddag på E18 like utenfor Vinterbro.

Etter det vitner har forklart, skal den dramatiske biljakten ha startet like etter at Jan Roger «Dolla» Karoli hadde hentet sønnen på Manglerud klokka 11.00.

Bilen med far, sønn og sønnens kjæreste kjørte i retning sørover da to biler plutselig la seg etter dem.

Familien Karoli ble trolig urolige over situasjonen, og bestemte seg for å returnere til Oslo.

Idet de ankom krysset på Vinterbro, la de to bilene - en rød Toyota og en blå BMW - seg opp på siden av familiens Mercedes og presset denne opp i fart.

Politibeskyttelse

Etter det Dagbladet erfarer har vitner som kjørte på E18 samtidig som den ville biljakten foregikk, fortalt til politiet at farten på de tre bilene må ha vært opp i 200 kilometer i timen.

Vel to kilometer fra Vinterbro-krysset, ved Svartskogsletta, løsnet plutselig den ene bilen fire skudd mot Karoli-familiens røde Mercedes.

Like etter skal Toyotaen ha kjørt borti bilen deres, og regelrett tvunget den av veien. Mercedesen fulgte grøftekanten 150- 200 meter før den ble kastet inn i småskogen. De to andre bilene forlot åstedet i høy hastighet.

Ifølge brannmenn som ankom åstedet først, nektet Jan Roger «Dolla» Karlsen Karoli å bli med ambulansen uten politieskorte.

Årsaken var angivelig at han fryktet for sitt liv. Politiet etterkom kravet, og fraktet ham til Aker sykehus. Før han ble transportert bort, skal han ha ringt flere venner for å fortelle om dødsjakten.

Mottatt trusler

- Vår familie har fått flere trusler om bortføring og kidnapping de siste ukene. Alle i miljøet oppfatter dette som et rent drapsforsøk. Vi har mange fiender som ønsker livet av oss, men før vi har snakket med de som satt i bilen, vet vi ikke noe mer, sier en av vennene til Jan Roger «Dolla» Karlsen Karoli.

Han ønsker ikke å kommentere ryktene om at familievenner nå vil ta personlig hevn.

- Dette er en alvorlig sak som vi ønsker å overlate til politiet, sier mannen til Dagbladet.

Han ønsker heller ikke å kommentere hvem som skal ha vært ute for å skade Karoli-familien.

Etter det Dagbladet får opplyst kan det dreie seg om et oppgjør etter bilsalg.

De siste ukene skal det ha vært flere transaksjoner med dyre biler. Medlemmer av Karoli-familien skal ha blitt beskyldt for å ha solgt biler de ikke hadde anledning til å selge, til en gruppe kinesere.

- Revansje

Over 20 sigøynere møtte i går opp ved akuttmottaket på Ullevål sykehus der sigøynerne ble innlagt. De første familiemedlemmene dukket opp minutter etter at sykebilen ankom sykehuset.

Flere gråt åpenlyst, og prøvde fortvilet å slippe inn på akuttmottaket.

- Vi skal ta revansje, og det kan du skrive, ropte en av dem til Dagbladet.

Politiet jaktet i går på de to andre bilene som var involvert i biljakten. I går kveld hadde politiet ikke pågrepet noen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer