Vill biljakt på E6

Da sjåføren i den stjålne bilen oppdaget politiet, la han seg over i motgående kjørefelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den livsfarlige biljakten begynte på E6 i Østfold og Akershus klokka 14.36 i ettermiddag. Da oppdaget en politipatrulje en bil som var meldt stjålet, og prøvde derfor å stoppe biltyven, som var på vei i retning Follo. Mannen nektet å stanse da han ble klar over at politiet lå på hjul, og skapte livsfarlige situasjoner i trafikken.

- Det var én person i bilen. Ved Vestby nord kjørte tyven over E6, og la seg i sørgående felt og kjørte mot kjøreretningen, sier operajonsleder Børge Løge ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no.

Politipatruljen som forfulgte tyven valgte å avbryte biljakten, og varslet om at biltyven var på vei sørover igjen. Ved Korsegårdskrysset, rett ved Landbrukshøgskolen på Ås, satte politiet opp en sperring, og fikk stanset trafikken for å unngå ulykker. Der ble også biltyven stanset og arrestert av en politipatrulje fra Østfold. Mannen er brakt inn til avhør.

Operajonsleder Børge Løge sier at de ikke har sjekket personalia på biltyven ennå, og derfor ikke vet om han er etterlyst, men sier det virker lite sannsynlig at mannen ville gått til så drastiske skritt hvis det eneste han hadde gjort var å stjele en bil.