Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet overrumplet på bobiljakt:

Vill bobiljakt på Svinesund-grensa. Her vraker sjåføren politi­bilen foran sjokkerte vitner

- Sånn man ser på film! sier vitne.

BILJAKT: Dagbladets tipser filmet da politiet jaktet på denne bilen over Svinesundsbrua 9. oktober. Bobilen vraker så politibilen. Video: Tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 12.36 fikk politiet i Øst politidistrikt melding fra svensk politi om at en bobil hadde stukket av fra et trafikkuhell i Strömstad. Ifølge politiet skal den andre personbilen i trafikkuhellet ha blitt totalvraket.

- Svensk politi anmodet oss om å se etter bobilen på Svinesund. Og der dukket den opp, på gamle Svinesundbrua, men den ville ikke stanse på tegn fra patruljebilen, sier operasjonsleder Jan Erik Nygård til Dagbladet.

Rygget i politiet

Politiet tok så opp jakten på bobilen.

Se video av den dramatiske bobiljakten over.

Plutselig stoppet den opp. Istedenfor for å overgi seg, valgte sjåføren å rygge i politibilen, for å så fortsette nedover gamle E6 mot Svinesundparken.

- Etterhvert stoppet bobilen på nytt, før den så rygget i politibilen på nytt. Da ble politibilen satt ut av spill, sier Nygård.

VRAKET: Politibilen ble vraket som følge av at bobilen rygget inn i den. Foto: DB-tipser
VRAKET: Politibilen ble vraket som følge av at bobilen rygget inn i den. Foto: DB-tipser Vis mer

- Med vilje

Aftonbladet skriver at bobilen skal ha kjørt i motgående kjørefelt på E6 på vei fra Strømstad mot norskegrensa. En norsk sjåfør skal ha varslet politiet da hun opplevde situasjonen som om bobilsjåføren med vilje forsøkte å kjøre på biler.

- Hun skal ha stanset og gått ut av bilen. Da kjørte bobilen på bilen foran seg, som ble totalvraket og dyttet på kvinnens bil, sier Stefan Gustafsson ved politiet i Västra Götaland til avisa.

- Kvinnen har oppgitt at hun opplevde at bobilen kjørte inn i bilen med vilje, og at dette ikke var en ulykke, sier Gustaffson til Dagbladet.

SKAPTE KØ: Bobiljakten gikk i ganske sakte tempo, noe som skapte kø. Så rygget bobilen i politibilen. Da stanset trafikken opp en stund. Foto: DB-tipser
SKAPTE KØ: Bobiljakten gikk i ganske sakte tempo, noe som skapte kø. Så rygget bobilen i politibilen. Da stanset trafikken opp en stund. Foto: DB-tipser Vis mer

Ifølge politiet skal ingen være skadd som følge av påkjørslene.

- Hendelsen er grov og alvorlig! Å kjøre på den måten, og det med vilje, ser politiet alvorlig på, sier Gustafsson til Dagbladet.

- Som på film!

Dagbladet har snakket med en mann som lå rett bak politibilen under den saktegående politijakten.

- Det var nesten så vi fikk politibilen i fronten vår, sier vitnet.

- Politibilen ble satt ut av spill. Dette er jo sånn man ser på film! sier mannen, som forteller at politibilen kort tid etter ble tauet bort fra stedet.

PÅGREPET I HALDEN: Mannen i 60-åra, som er en kjenning av politiet, ble pågrepet i Halden. 
PÅGREPET I HALDEN: Mannen i 60-åra, som er en kjenning av politiet, ble pågrepet i Halden.  Vis mer

Pågrepet i Halden

Politiet hadde flere patruljer i området, og biljakten fortsatte. I et nokså bedagelig tempo, forklarer Nygård.

Bobilen kjørte inn mot Halden sentrum, hvor sjåføren så stanset bilen, og overga seg.

- Vi vet ikke ennå helt hvorfor han valgte å ikke stoppe. Han skal kjøres til sentralarresten, og vil tas avhør av når han er i form, sier operasjonslederen om mannen i 60-åra som er en kjenning av politiet.

- Er han tidligere tatt for smugling?

- Det vil jeg ikke svare på nå, men han har forskjellige saker på seg. Han er godt kjent for politiet, sier Nygård, som opplyser om at det i kveld vil opprettes en siktelse mot mannen som følge av politiets anmeldelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!