Været

«Vill» ferd i Oslo: - Komplett kaos

«Et hvitt inferno» var det som møtte nordlendingen Kjetil Moe i Oslos gater torsdag denne uka.

INFERNO: Rapporten til den snøvante nordlendingen har blitt godt mottatt på sosiale medier. Video: Kjetil Moe / Dagbladet TV. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Publisert

Kjetil Moe, som bor i Narvik, hadde vært i Oslo siden tirsdag denne uka. Da han skulle ta turen hjemover, kjente han på at det var nødvendig å komme med en situasjonsrapport om de «kaotiske tilstandene» i hovedstaden.

Derfor la han ut en video på Facebook der han dokumenterer sin «ville» ferd fra SAS-Hotellet til Nationaltheatret stasjon.

- Da er tida kommet. Jeg har i et par døgn vært innesperret på et hotell i Oslo. Snøkaos i hele Oslo. Et hvitt inferno ute og politiet oppfordrer folk til å ha hjemmekontor. Jeg ser ingen annen løsning nå enn å prøve å ta meg hjem så fort som mulig, sier han.

På sin ferd dokumenterer han også hvor vanskelig det er for folk å krysse gatene i sentrum.

- Som man ser er det utrolig mye snø. Det skal være snakk om mange centimeter med snø som ligger midt i krysset her. Folk prøver, med livet som innsats, å komme seg over, sier han.

Det var lokalavisa Fremover som omtalte saken først.

- Glimt i øyet

De siste dagene har nyhetsbildet vært preget av et snøkaos på Østlandet som både har ført til brøyteproblemer, glatte veier og innstilte bussavganger. Generelt kaotiske vintertilstander.

- Det var ikke så mye snø i Oslo, sammenliknet med i Narvik. Det blir hausset opp noe voldsomt når det snør på Østlandet, sier Moe til Dagbladet og flirer.

På flyet hjem fra Oslo klippet han sammen videoen, og delte den deretter med sine nærmeste venner på Facebook. I skrivende stund har videoen blitt sett over 80 000 ganger.

Han opplyser at han bare har fått positiv respons og kommentarene har ikke latt vente på seg.

- Jeg lagde videoen med et glimt i øyet, og det skjønner folk. Jeg har fått flere positive kommentarer, og venner av meg i som bor i og rundt Oslo mener at jeg har tatt det på kornet, sier han.

- Litt komisk

Likevel innrømmer han at det er forskjell på trafikken i Oslo og i Narvik.

- Vi er vant til å håndtere snøvær i Narvik. Og trafikkbildet er helt annerledes i Oslo, både flere biler og felt på motorveien. Jeg syntes likevel det er litt komisk å anbefale hjemmekontor, sier han og ler.

Han legger til at han heller ikke er i tvil om at det kan være ganske vanskelige forhold på veiene mange steder både i og utenfor sentrum.

- Man skal ikke underdrive situasjonen helt, for det kan skje alvorlige trafikkulykker, sier Moe.

Når Dagbladet snakker med Moe fredag ettermiddag kan han avlegge rapport om at han kom seg hjem trygt over fjellovergangen til Narvik, selv om det var mye salt og rundt 21 minusgrader over fjellet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer