Vill ferd i pappas Porsche

I vanvittig fart la 15-åringen ut med pappas Porsche på E6 ved Vestby. På veien smalt han borti en BMW, som i rein actionfilmstil fløy via midtfeltsgrøfta og over flere andre biler, før den gikk rundt og landet på hjulene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utrolig nok ble ingen alvorlig skadd under den hasardiøse ferden langs E6 ved Vestby. Vitner som observerte 15-åringens kjøretur i tjuvlånt bil, forteller om en vanvittig fart, godt over 200 km/t. Dette bekrefter politiet.

Da en BMW skulle skifte felt, fikk den et ublidt møte med Porschen.

Endte på et jorde

- Smellet med Porschen gjorde at BMW-en for over midtgrøfta og fløy over biler i den andre kjørebanen, forteller skadestedsleder Oddgeir Blakkum til Dagbladet.

Grøfta mellom feltene skal ha virket som et springbrett, slik at BMW-en fikk fart og høyde til å passere over bilene uten å komme borti dem. Bilen landet på hjulene. Porschen 15-åringen kjørte endte langt inne på et jorde langs veien. Ifølge politirapporten skal begge bilene ha gått rundt før de landet.

Begge sjåførene slapp unna ulykken med bare lettere skader.

Ville hjelpe

Tabrez Hassan Yasin (14) så ulykken og var på vei for å hjelpe til da 15-åringen kom over åkeren og opp til Yasin-familiens gård for å varsle om hva som hadde skjedd. Tabrez hjalp gutten med å få ringt og ga ham litt cola å drikke.

- Gutten var veldig nervøs og lei seg over å ha ødelagt farens Porsche. Jeg trodde han besvimte da han la seg ned, men det var bare nervene som tok overhånd, forteller moren til Tabrez, Imtiaz.

- Jeg prøvde å si at han måtte være glad han overlevde, men han var bare opptatt av farens bil. Han var veldig redd og lei seg for å ha ødelagt den dyre bilen. Gutten var også opptatt av hvordan det hadde gått med den bilen han hadde kjørt på.

Hvilte i hagen

Politi og ambulanse kom raskt til stedet, men det tok litt tid før de kom opp til gården og fant den 15 år gamle sjåføren.

Da hadde han ligget på benken i hagen hos familien Yasin og fått roet seg litt.

Hendelsen skjedde ved 16-tida i går, og foreldrene til 15-åringen ble raskt informert.

Reagerte sterkt

- De var svært overrasket og reagerte sterkt, både med sinne og bekymring, sier skadestedsleder Blakkum.

Familien ønsket ikke å snakke med Dagbladet i går, men kunne bekrefte at det gikk bra med gutten.

BRÅ SLUTT: Bilturen med farens Porsche endte brått for den unge sjåføren da han traff denne BMW-en.