Vill ferd i selvlagd kabriolet

De bakfulle gjestene fra countryfestivalen på Vinstra lagde sin egen kabriolet og la ut på kjøretur. Etter nesten 100 kilometers vill ferd ble de stanset av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Helt utrolig, jeg skjønner ikke at det er mulig, sier lensmannsbetjent Jørn Morten Sletta ved Lesja lensmannskontor.

Countryfestivalen fikk noe helt annet enn en lykkelig slutt for de tre mennene fra Sunnmøre. Etter at de siste ølflaskene var ryddet bort, og teltet var tatt ned, gjensto bare hjemreisen.

I mellomtida hadde en gravemaskin herjet med bilen deres - en Ford Taunus 81-modell.

- De har forklart at taket var ødelagt, og at de derfor ikke fikk opp dørene. For å gjøre bilen «kjørbar» skar de av de fire viktige bærende stålbjelkene på hver side av bilen, og brettet taket på bilen bakover mot bagasjelokket. I tillegg knuste de alle vinduer, sier lensmannsbetjent Jørn Morten Sletta.

Det var han som stoppet de tre.

Blåste rødt

Da hadde de rukket å kjøre de 93 kilometerne fra festivalplassen på Vinstra til tettstedet Lesja på E136. Deler av den ville ferden fant sted på E6.

- Det er helt utrolig at det gikk bra. Jeg har aldri i mitt liv sett maken til framkomstmiddel, sier Jørn Morten Sletta. Det gjorde ikke saken en promille bedre at samtlige i bilen blåste til rødt utslag på alkometeret.

- Føreren og en av passasjerene ble fratatt førerkortet på stedet, opplyser lensmannsbetjenten til Dagbladet.

Forferdelig skue

Bilen var ifølge avisa Gudbrandsdølen Dagningen et forferdelig skue. Rattstammen var skadd og dørene var bundet fast til resten av bilen med tjukt tau.

Taket så ut som en trekkspillbelg.

En av stålbjelkene på siden av bilen sto rett ut, og hele bilen så ut som den var i ferd med å knekke i to.

- Bilen holdt på å bryte fullstendig sammen. Alle vinduene var knust, og dørene gikk ikke igjen, sier inspektør Paul Bjørnvolden ved Statens vegvesen på Otta trafikkstasjon.

VRAK MED FIRE HJUL: Lensmannsbetjent Jørn Morten Sletta ved Lesja lensmannskontor stoppet bilen med de tre sunnmøringene. - Utrolig at det gikk bra, sier Sletta.