Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vill ferd i stjålet sykebil

Hun stjal sykebilen og kjørte i vill fart fra Oslo til Fredrikstad. Flere hundre mennesker var i livsfare, før politiet fikk stoppet kvinnen som var i psykisk ubalanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare flaks og bilister som fulgte ekstra godt med, forhindret ulykker. I høy fart raste ambulansen ut av Oslo sentrum, for deretter å fortsette i retning Svinesund på E6. Det var like etter klokka 14 i går at kvinnen (28), som er godt kjent av politiet fra tidligere, stjal ambulansen.

Politiet ville i går ikke si noe om ambulansen, som ble stjålet utenfor Oslo legevakt, sto og gikk med nøklene i, eller om kvinnen hadde koblet bilen.

Full alarm

Politiet fryktet det verste, en ambulanse i vill fart på vei ut av Oslo sentrum, med en ukyndig sjåfør bak rattet.

Det siste ukene har det vært flere alvorlige trafikkulykker, og politiet fryktet at kvinnen i den stjålne ambulansen skulle forårsake en ny dødelig trafikkulykke.

Politiet i Oslo fikk umiddelbart melding om at ambulansen var stjålet.

Men først da flere bilister varslet politiet om den ville ferden sørover på E6, kunne politiet fastslå at det var den stjålne ambulansen som var på vei mot Østfold på E6.

Allerede da ambulansen hadde passerte fornøyelsesparken Tusenfryd, hadde flere bekymrede bilister ringt til politiet for å fortelle om en ambulanse som kjørte «merkelig».

Noen minutter seinere var den første politipatruljen på sporet av ambulansen.

Dyttet i grøfta

Politiet forsøkte å få kvinnen til å stoppe, men hun neglisjerte alle forsøk og fortsatt den livsfarlige ferden.

Ifølge politiet klarte flere bilister å kjøre til siden, slik at den desperate kvinnen kunne kjøre videre uten å krasje.

Like utenfor Fredrikstad kjørte hun inn i en annen bil og dyttet denne ut i grøfta. Føreren av bilen slapp fra det med lettere skader. Mannen var ifølge politiet i sjokk etter hendelsen.

Kort tid etter var 28-åringens villmannstur over.

28-åringen ble umiddelbart lagt i jern og ført bort av politiet.

- I ubalanse

- Kvinnen var åpenbart i psykisk ubalanse. Det var om å gjøre å få stoppet henne så fort som mulig, sier operasjonsleder Sigrun Mørkeseth ved Østfold politidistrikt.

- Kvinnen måtte rett og slett stoppe, fordi lufta var i ferd med å gå ut av dekkene på ambulansen, sier Mørkeseth.

Kvinnen ble først fraktet til Fredrikstad politistasjon. Før hun fredag kveld ble fraktet til legevakta i Oslo. Hun har nektet å si noe som helst til politiet og var i natt ikke avhørt.

Jourhavende jurist Kjetil Woldstad ved Oslo politidistrikt vil lørdag ta stilling til om kvinnen skal framstilles for varetektsfengsling.

- Råkjøring er farlig uansett, men det blir jo litt spesielt når det gjelder en stjålet ambulanse, sier Woldstad.

OSLO-FREDRIKSTAD: Kvinnens ferd fra Oslo i den stjålne ambulansen tok slutt utenfor Fredrikstad. her blir hun tatt hånd om av politiet og ført til Fredrikstad politistasjon og seinere til Oslo.
FLATE DEKK: Kvinnen måtte rett og slett stoppe fordi lufta var i ferd med å gå ut av dekkene, opplyser politiet.
PÅKJØRT BAKFRA: Like før ferden var over utenfor Fredrikstad kjørte kvinnen inn i en bil bakfra og presset den ut på et jorde
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media