Vill jakt etter biltyv

Mannen stjal tre biler, stakk av fra lensmannen og krasjet tre ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det begynte med at vi klokka 8.24 i morges fikk melding fra en mann i Rollag som meldte bilen sin stjålet fra Rollag prestegård. Rundt 20 minutter seinere får vi melding fra lensmannen i Rollag som ber om en førerkortsjekk. Mannen han stoppet oppga falske personopplysninger og det viser seg raskt at det er biltyven lensmannen har i bilen sin, forteller operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, Embret Arntsen til dagbladet.no.

Over spikermatta

Men biltyven, en mann i 30-årene, reagerer raskt, kaster seg ut av politibilen og inn i en stjålne Toyotaen, før han kjører av gårde på riksvei 40. Etter en kort jakt, snur han tvert om og kjører sørover isteden. I snuoperasjonen bulker han lensmannens bil, men ikke verre enn at lensmannen legger seg på hjul.

- Da kaller vi ut lensmannen i Flesberg og en patrulje i Kongsberg. I tillegg får vi satt opp en veisperring med spikermatte i Jonsdalskrysset, sier Arntsen.

Stjal likbil

Men dette stopper heller ikke biltyven. Han kommer seg forbi sperringen etter å ha krasjet med en Mitsubishi.

- Heldigvis ble ikke kvinnen i bilen skadet. Klokka 9.17 ble mannen pågrepet, da var han på vei ned mot Kongsberg sentrum. Men også her klarte han å krasje, denne gangen med den uniformerte politibilen, forteller Arntsen.

Men dette er ikke alt. Mannen er også mistenkt for å ha stjålet en likbil i Drammen i går kveld i tillegg til en personbil, som han skal ha truet til seg med kniv.

- Dette er en gammel kjenning av politiet, og vi hadde mistanke til at det var han som sto bak tyveriene i Drammen. Vi regner med å holde ham i politiets varetekt over helga og framstille han for varetektsfensling da. Det er også gjennomført en utvidet blodtest på grunn av mistanke om ruspåvirkning, sier Arntsen.