Vill panda på bytur

Løp fra tak til tak i kinesisk by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En vill hunnpanda skapte panikk da den kom ruslende ut fra skogen for å ta seg en tur på byen i Dujiangyan i Sichuan-provinsen i Kina lørdag.

De unge mennene som satt og drakk øl på et av byens spisesteder må ha gnidd seg litt ekstra i øynene lørdag morgen, da de så en mystisk, mørk skapning klatre over et tre meter høyt gjerde og ta seg inn i en hage.

- Det er en panda! utbrøt den kvinnelige restauranteieren.

Hoppet fra tak til tak...

Noen ilte til og fikk blokkert inngangen til eiendommen, mens andre gikk for å lete etter dyret. De fant pandaen sittende på taket av en bungalow. Men da menneskene forsøkte å fange dyret, stakk det av, og løp fra tak til tak, skriver Xinhua.net.

Til elv...

Etter 20 minutter hoppet den to år gamle pandaen fra et av takene og over på en jernport. Den klatret over porten og over i en annen hage hvor den forsvant i mørket. Etter noen timer fikk politiet inn melding om at pandaen befant seg i en elv. Redningsarbeidere rykket ut, og fant bjørnen svømmende nedover elva med strømmen. Redningsarbeiderne fulgte pandaen fra elvebredden.

Reddet fra tre

MÅTTE REDDES FRA TRE: Minst tre brannmenn måtte til for å redde det store dyret ned fra et tre etter en strabasiøs bytur. Foto: Scanpix
MÅTTE REDDES FRA TRE: Minst tre brannmenn måtte til for å redde det store dyret ned fra et tre etter en strabasiøs bytur. Foto: Scanpix Vis mer

Etter to kilometer fikk pandaen tak i greina på et tre, og klatret opp. Der ble den sittende for å hvile. Redningsarbeiderne ventet til neste morgen før de skjøt den med bedøvelsesgevær. Brannmenn klatret deretter opp i treet, bandt et tau rundt det store dyret og løftet det ned.

Pandaen ble brakt til Wolong Giant Panda Research Center for en helsesjekk. Hun var imidlertid i fin form, og skal nå være brakt tilbake til sitt rette element.

Ifølge forskerne kan hun ha gått på byen i den hensikt å finne seg en make.

HELSESJEKK: Pandaen ble brakt inn til et forskningssenter for pandaer for en helsesjekk.
I FIN FORM: Etter å ha fått godt stell av legene, ble pandaen satt ut i naturen igjen.
BEDØVET: Pandaen måtte skytes med bedøvelsesgevær etter å ha klatret fra tak til elv til tre.