Vill SAS-fest med fyll og sex i Bangkok

Ni SAS-ansatte skapte så mye kvalm og bråk på sitt crew-hotell i Bangkok, at hotellet vurderer å si opp avtalen med selskapet. En intern SAS-rapport beskriver en vanvittig oppførsel fra flygere og kabinpersonale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært flere liknende episoder på det 43-etasjers luksushotellet i den thailandske hovedstaden. Men blant hotellpersonalet er det spesielt én dag som huskes godt:

- 1. juli i år var det helt kaos her, forteller sjefen i Rembrants resepsjon.

- Flere personer som vi vet jobber i SAS, løp fulle rundt i korridorene. Utenfor kastet de seg nakne i svømmebassenget, selv om andre gjester ropte fra balkongene og ba dem om å være rolige. Det var midt på natta og de prøvde å sove, fortsetter hun.

- Jeg tror og håper at de ikke kommer tilbake, legger resepsjonssjefen til.

I uniform

Ilsinte gjester klaget gjennom hele kvelden på de norske, svenske og danske festdeltakerne som hoiet og skrek i korridorene. Ifølge rapporten var det tre personer fra hver nasjon. De la ikke skjul på at de var betydelig fulle.

To menn fra kabinpersonalet hadde åpenlyst sex med hverandre i en av hotellkorridorene.

De skandinaviske flygerne og kabinpersonalet, inkludert kapteinen selv, skal ha startet festingen umiddelbart etter at de ankom hotellet. Da hadde de nettopp gjennomført en to og en halv times tur fra Singapore.

Ikke engang uniformene gadd de å ta av seg. Ifølge SAS' reglement er en ansatt i uniform fortsatt i tjeneste selv om en skulle befinne seg på bakken.

Neste dag var hele kabinpersonalet tilbake på arbeid i luften igjen.

- Det er et krystallklart brudd på reglene å nyte alkohol i tjeneste, sier fungerende personaldirektør i SAS-Norge, Svein Oppegaard, uten at han vil kommentere hendelsen 1. juli.

Bare en advarsel

Svein Oppegaard bekrefter at det har vært en intern oppvask etter at SAS fikk klager fra hotell Rembrant i Bangkok. Men han ønsker ikke å si hva som ble følgene for verken SAS' videre samarbeid med luksushotellet, eller hva som blir konsekvensene for de ni som deltok i festingen.

- Denne saken er håndtert i forhold til de ansatte og gjort noe med, sier Oppegaard. Han ønsker ikke å kommentere «kapteinfesten» ytterligere.

Etter det Dagbladet erfarer fikk festdeltakerne bare en advarsel, selv om de altså har brutt SAS' egne regler. Ifølge rapporten var SAS opprinnelig innstilt på å si opp de ni skandinaverne.

Knappe kommentarer

Til tross for at SAS' personaldirektør sier at saken er «håndtert», vil ikke sjefen for de kabinansatte i SAS-Norge, Bjørn Nilsen, engang bekrefte at det har vært en episode på Rembrant i Bangkok. Likevel sier han:

- Siden dette er en sak der tre forskjellige nasjoner er involvert, er det Operativ divisjonen i SAS som avgjør hva som eventuelt skal bli konsekvensene for dem som er innblandet.

Sammen med sjefflyger i SAS-Norge, Terje Gorgas, sitter kabinsjef Bjørn Nilsen i Operativ divisjonen.

Gorgas sier til Dagbladet at han ikke kjenner saken.

- Dette har jeg ikke hørt noe om, før det ble bragt på banen i dag. Ingen av mine er involvert i dette så vidt jeg vet, sier en meget ordknapp Terje Gorgas.