Vill vest i Gaza

Det hersker lovløse tilstander i Gaza. Palestinsk politi mangler våpen og ammunisjon og frykter de væpnede militsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAZA BY (Dagbladet): På vei gjennom Gaza by i går ettermiddag møter vi noen av dem som skaper usikkerhet i området - en gjeng væpnede unge menn kledd i sivil. Det er uklart hvilken gruppe de tilhører, men trolig er de med i en av gruppene som har sprunget ut av Fatah, den største palestinske politiske bevegelsen.

Med automatgeværene hevet går de med raske skritt midt i hovedgata Omar al-Mukhtar og ser ut som om de eier gata. I det de passerer bilen vår, kikker de inn, men går videre.

Blodfeide

Omtrent samtidig som vi kjører gjennom Gaza, fortsetter blodfeiden i Beit Hanoun nord på Gazastripen, der et medlem av Kafarna-familien dreper en i al-Masri-familien. Politiet kommer til stedet, arresterer drapsmannen og tar ham med til Gaza by politistasjon. Deretter angriper drapsmannens slektninger stasjonen med tungt skyts. Minst en forbipasserende blir såret.

Hittil er ni drept og mange såret i feiden mellom de to familiene, forteller lokale kilder til Dagbladet. Flere steder i Beit Hanoun har innbyggerne plassert sandsekker i vinduene og på takene .

Gjenger

Det er liknende gjenger som har kidnappet utlendinger i Gaza de siste ukene. FN mener kidnappingsfaren i Gaza er svært høy. Det er bare fem utenlandske FN-ansatte igjen i hele Gaza. De får politieskorte når de reiser ut og inn av området, forteller Jamal Hamad i FN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer