Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vill Vestli

Mens gjestene på Rudolfs Vertshus på Vestli i Oslo måtte barrikadere seg i lokalet, avfyrte den ene av desperadoene fire skudd med ei hagle. Scenen var som hentet ut av Det ville vesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daglig leder Tove Hermansen - bedre kjent som «tante Ruth» - huket seg ned bak bardisken og holdt politiet løpende orientert om skuddramaet over telefon.

- Hold dere i dekning og lås døra, vi er på vei, var beskjeden fra politivakta.

Som en actionfilm

Etter de dumpe smellene fra hagla ble det igjen stille utenfor vertshuset. Fra den innerste delen av lokalet våget enkelte av gjestene seg fram, en dristet seg til og med til å kikke ut døra.

Alt var tilsynelatende fredelig. Lite visste stamgjestene at bak hjørnet utspilte det seg et drama som var en actionfilm verdig.

Politi på lur

Etter sin «skyteoppvisning» forlot mennene stedet og gikk mot en svenskregistrert Volvo stasjonsvogn som var parkert på baksiden av en matvareforretning. Det de ikke visste, var at store politistyrker lå og ventet på å slå til.

Så fort mennene var på vei inn i bilen, stormet politifolkene ut fra skjulestedet og la mennene i bakken før de satte håndjern på desperadoene.

Begge desperadoene virket å være i ruset tilstand. Med ansiktet klint mot asfalten utbrøt den ene: - Hva er det som skjer? Den andre desperadoen satt og flirte mens han forsøkte å svare på spørsmålene fra politiet.

Sammen med kameraten måtte han tilbringe natta i arresten.

- Kom uten våpen

Tilbake på Rudolfs vertshus hadde stamgjestene igjen inntatt sine faste plasser. Vitsene satt løst, og gjestene kjeklet om hvem som egentlig hadde sett og hørt mest.

Mange ville la seg intervjue, men ingen ville ha navnet sitt eller bilde av seg i avisa.

- De gutta er ikke gode, var omkvedet blant ølhundene.

På vei ut ønsket «tante Ruth» oss og alle andre tilbake.

- Alle er velkommen her på Vestli, men legg igjen våpnene hjemme.

OVERMANNES: Store politistyrker rykket ut og fikk overmannet hagledesperadoene. På noen få sekunder var dramaet over.
TIL ARRESTEN: Mannen er tatt hånd om og skal fraktes til Oslo politihus.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media