Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Villdyrpark til 50 millioner

En ny dyrepark i Enebakk blir Tusenfryds argeste konkurrent. Parken skal huse den nordiske villdyrsfaunaen og en bondegård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyreparken blir den eneste mellom Kristiansand og Gøteborg. Ifølge budsjettprognosen kommer den til å gå med driftsoverskudd allerede fra første år, selv om parken vil koste rundt 50 millioner kroner å lage. Dyrene skal leveres fra Dyreavdelingen ved Universitetet i Oslo og nordiske dyreparker, skriver Dagens Næringsliv.

Flere investorer

Investorene Einar Nagell-Erichsen og Bækkelaget Sportsklubb og (BSK)har allerede meldt sin interessse. Mannen bak prosjektet, Tor-Erling Pettersen, kommer til å sitte med 35 prosent av aksjene. Pettersen var med på å starte Tusenfryd. Nå blir han en stor konkurrent.

Enebakk er klar

Ifølge Dagens Næringsliv er Enebakk kommune begeistret over planene. Leiekontrakt med grunderen Pettersen skal allerede være undertegnet. Han skal leie 1200 mål av kommunen for cirka en million kroner i året. Omreguleringsprosessen er satt i gang. Prinsippvedtaket ble fattet av kommunestyret 8. mars i år.