FUNNET HER: Her ble Faiza Ashraf (26) funnet drept etter at 25-åringen knakk og erkjente i avhør i går. Foto: Jacques Hvistendahl
FUNNET HER: Her ble Faiza Ashraf (26) funnet drept etter at 25-åringen knakk og erkjente i avhør i går. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Ville aldri blitt funnet uten detaljert forklaring

Faiza Ashraf (26) ble funnet drept og nedgravd under snøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
ASKER/BÆRUM/OSLO (Dagbladet): På en pressekonferanse i dag ble det klart at Faiza Ashraf ble funnet drept i et turområde ved Solli i Asker i går kveld.

Drapsmannen skal ha fraktet kvinnen cirka 200 meter inn i turløypa og skjult henne cirka 50 meter opp til høyre inn i tett skog der inne.

En av de siktede i saken, en 25 år gammel mann, erkjente under avhør med politiet i går at han bortførte og drepte 26-åringen. Han er siktet for overlagt drap. Den medsiktede 28-åringen erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen om medvirkning til overlagt drap.

Lå gjemtPolitiet opplyser nå til Dagbladet at liket lå svært godt gjemt i skogen. Hun var ikke synlig på overflaten og lå helt nedgravd under snøen.

- Hun ville ikke blitt funnet, hvis politiet ikke hadde fått en detaljert forklaring, opplyser politiet til Dagbladet.

Ashraf var savnet siden onsdag 3. februar. Fire taktiske etterforskere fra Kripos har jobbet med saken siden 11. februar. I går var også to kriposteknikere på åstedet sammen med lokalt politi.

TUROMRÅDE: Funnstedet ligger cirka 200 meter innover denne turløypa og opp til høyre, cirka 50 meter inn i et skogkratt. Foto: Henning Lillegård
TUROMRÅDE: Funnstedet ligger cirka 200 meter innover denne turløypa og opp til høyre, cirka 50 meter inn i et skogkratt. Foto: Henning Lillegård Vis mer

- Får frysningerTrude Klerck Pedersen fra Lierskogen er en av dem som bruker skiløøypa like i nærheten av stedet der Ashraf ble funnet.

- Det pleier alltid å være mye folk her. Spesielt i helgene, da er det helt fullt i løypene, sier hun til Dagbladet.

Hun synes det er utrolig trist det som har skjedd.

- Jeg får frysninger. Det er utrolig trist, sier hun.

- Drept samme dag som bortføringa Politiet ønsker ikke å gå inn på omstendigheter rundt funnet av hensyn til obduksjonen av kvinnen.

- Ifølge siktedes forklaring ble hun drept samme dag som hun ble bortført, opplyste politiet på pressekonferansen

FUNNET DREPT: Faiza Ashraf (26).
Foto: Politiet
FUNNET DREPT: Faiza Ashraf (26). Foto: Politiet Vis mer

Ashrafs familie fikk dødsbudskapet i går kveld.

- Jeg har hatt samtaler med familien i morgentimene omkring det som nå er blitt kjent. Det er vanskelig å beskrive med ord hvordan familien har opplevd de siste tre ukene og den forferdelige beskjeden de fikk i natt, sa familiens bistandsadvokat Harald Stabell på pressekonferansen.

- Faren så at politiet kom. Han første reaksjon var at: Nå kommer de med Faiza! Det gjorde de ikke, sa Stabell på pressemøtet.

Selv om den bortførte kvinnen er funnet, ønsker politiet fortsatt tips om hva som skjedde onsdag 3. februar.

- TRIST: Skigåer Trude Klerck Pedersen forteller at det vanligvis er svært mange i skiløypene. Foto: Arnhild Aass Kristiansen
- TRIST: Skigåer Trude Klerck Pedersen forteller at det vanligvis er svært mange i skiløypene. Foto: Arnhild Aass Kristiansen Vis mer