Birgitte Tengs-saken:

- Ville aldri falt meg inn

Drapstiltalte Johny Vassbakk trodde det var Bjørn Olav Jahr som hadde tatt seg inn i huset hans. I virkeligheten var det politiet som hadde ransaket boligen.

TENGS: Forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr oppsøkte tiltalte Johny Vassbakk i forbindelse med en dokumentar på TV 2. Nå ble han tema under Vassbakk forklaring i Tengs-rettssaken. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Ralf Lofstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUGESUND (Dagbladet): Johny Vassbakk inntok onsdag vitneboksen i rettssal 14 i Haugesund. Der startet han sin forklaring og bekreftet igjen at han nekter straffskyld for drapet på Birgitte Tengs (17) i 1995.

I retten kom det også fram at Vassbakk i en lengre periode har trodd at forfatter Bjørn Olav Jahr sto bak, da politiet begynte med sine skjulte ransakinger i hans bolig.

Det første som slo ham, da han oppdaget tegn på at uvedkommende hadde vært i huset hans, var at det kunne være Jahr som sto bak. Jahr ga i 2017 ut en bok om Tengs-drapet. I boka peker han ut tiltalte som en som kan ha begått drapet.

Avviser at det kunne skjedd

Vassbakk sa at han ved flere anledninger oppdaget at låsen i huset hadde vært vridd om mens han selv var bortreist på jobb fra søndager til fredager. Spikere som han satte på utgangsdørene i huset hadde også falt ned på gulvet da han kom hjem.

I stedet for Jahr, var det imidlertid politiet som hadde startet en skjult etterforskning av Vassbakk. Dagbladet har tidligere omtalt hvordan de gjentatte ganger tok seg inn i hans bolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer