Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hillary Clinton snakket ut om tapet:

- Ville aldri gå ut av huset igjen

Oppfordret tilhengerne til å holde ut med Trump som president. 

SNAKKET UT: Hillary Clinton talte på en galla for Children's Defense Fund i Washington tirsdag. Der snakket hun ut om hvordan den siste uka har vært. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hillary Clinton innrømmet glatt at det var vanskelig for henne å møte opp, da hun i natt holdt sin første tale etter valgnederlaget i det amerikanske presidentvalget forrige uke.

I sin tale innrømmet hun ikke feil i valgkampen, men fortalte at den siste uka hadde vært tøff.

- Det har vært øyeblikk den siste uka hvor jeg bare ville trekke meg tilbake med en god bok og hundene våre, og aldri gå ut av huset igjen, sa hun da hun talte på et veldedighetsarrangement for Children's Defence Fund i Washington D.C. natt til torsdag.

USAs tidligere førstedame la ikke skjul på at hun tok nederlaget spesielt tungt.

- Jeg vet at mange av dere er dypt skuffa over valgresultatet. Det er jeg også - mer enn jeg noen gang kan klare å gi uttrykk for.

- Aldri gi opp

I hennes tale etter sjokktapet forrige uke var Clinton tydelig på at velgerne må gi Donald Trump en sjanse til å lede landet. I natt nevnte hun ikke Trumps navn én eneste gang, men ba tilhengerne om å fortsette å kjempe for «amerikanske verdier».

- Splittelsene som har kommet til syne under denne valgkampen er stor, men hør meg når jeg sier dette: Amerika er verdt det. Våre barn er verdt det. Tro på landet vårt, kjemp for våre verdier og aldri, aldri gi opp.

- Vi har en jobb å gjøre

Clinton har lagt mye av skylde for tapet på FBI og FBI-direktøren James Comey - etter offentliggjøringen av den nye etterforskningen i e-postskandalen kort tid før valgdagen.

- Vi har en jobb å gjøre. På vegne av våre barn og familier ber jeg dere om å forbli engasjerte, på alle mulige måter. Vi behøver dere. Amerika behøver dere, deres energi, ambisjoner og talenter. Det er slik vi skal komme oss gjennom dette, sa hun.

VANT: Donald Trumps seierstale. Video: CNN. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!