-Ville aldri ha sviktet min bror

Thomas Thendrup ville aldri ha kastet sin skuddskadde bror på dør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Både andre tiltalte og påtalemyndigheten mener at brødrene Johnny (40) og Thomas Thendrup (34)

søkte dekning i Nedre Dalgate like etter Nokas-ranet. Johnny var skuddskadd og fryktet for livet sitt. Etter tre dager i dekning ble Johnny jaget på dør av de andre ranerne, og haltet i ørska forbi politistasjonen og nærmest ramlet inn på et tog til Egersund.

- Jeg ville aldri ha forlatt min bror i en slik situasjon, svarte lillebror Thomas Thendrup på spørsmål fra sin forsvarer Ellen Holager Andenæs.

-Ville du ha kastet din bror på dør?

-Aldri i verden, svarte Thomas Thendrup.

Medtiltalte Dan Pettersen hevdet han så Thomas Thendrup og hans skadde bror Johnny i dekkleiligheten. Pettersen er tatt i mange løgner under etterforskningen og i retten. Johnny Thendrup har innrømmet skyld og har gitt en troverdig forklaring. Johnny Thendrup kan ikke bekrefte Dan Pettersens versjon av hva som skjedde i leiligheten i minuttene etter Nokas-ranet.

Kriminelle venner

Thomas Thendrup er tidligere dømt for ran sammen med Metkel Betew, som også sitter på tiltalebenken i Nokas-saken. Ifølge sin egen forklaring har han levd et rolig og lovlydig liv sammen med sin sønn etter å ha sonet dommen.

-Men hvorfor har du ikke kuttet ut kontakten med dine kriminelle venner? spurte Holager Andenæs.

-De er gode venner. Det betyr ikke noe hva de gjør. Venner betyr veldig mye for meg, svarte Thomas Thendrup.

FORSVARER THOMAS THENDRUP: Ellen Holager Andenæs.