- Ville aldri kjørt der

Området hvor turistene ble funnet er svært bratt, og det er stor rasfare der, sier lokale turguider.

HER GIKK RASET: Raset gikk ned fra Sorbmegaisa-fjellet, i dalen midt på bildet. Lokale guider sier de aldri ville gått i dette området, fordi det er stor rasfare og svært bratt. Foto: Espen Nordahl
HER GIKK RASET: Raset gikk ned fra Sorbmegaisa-fjellet, i dalen midt på bildet. Lokale guider sier de aldri ville gått i dette området, fordi det er stor rasfare og svært bratt. Foto: Espen Nordahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Området hvor fem turister ble funnet omkommet i dag er svært populært blant turister, men lokale guider sier de aldri ville kjørt på ski i dalområdet hvor fem sveitsere og en franskmann ble tatt av ras i dag.

- Jeg ville aldri kjørt i det området selv, sier Eirik Bræin Gikling hos eventbyrået Far Out, som arrangerer turer i området.

Han sier at det er helt trygt å bevege seg oppe på fjellene, men at det er stor rasfare nede i Engenesdalen.

- Jeg tror de har valgt en annen rute enn det som er normalt. De befant seg i et svært bratt område, sier Espen Nordahl.

Lett tilgjengelig Han har skrevet boka «Toppturer i Troms», en guidebok for skientusiaster, og er selv fjellguide på hobbybasis.

De gode mulighetene for løssnøkjøring gjør fjellandskapet til et yndet område blant skientusiaster. Det 1288 meter høye Sorbmegaisa-fjellet, hvor raset gikk, er særlig populært for toppturer.

- Dette området er aller mest populært for toppturer, men også blant skikjørere. Området er lett tilgjengelig, og det er mange muligheter der. I tillegg er det ofte gode snøforhold, sier Espen Nordahl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer